Selles, kas paar kokteilikest võib tõesti su tsükli segi ajada, ei olda veel päris kindlad. Mõned uuringud väidavad, et need kaks asja on omavahel seotud, aga tavaliselt ainult sel juhul, kui tarbitakse pidevalt suurtes kogustes alkoholi. Rääkides aga mõõdukast alkoholitarbimisest, ei pruugi seda juhtuda. Muide, ühe uuringu käigus leiti ka, et naistel, kes alkoholist täielikult loobusid, olid ebaregulaarsemad tsüklid.

Naised, kes tarbivad suurtes kogustes alkoholi, võivad kogeda erinevaid viise, kuidas see nende menstruatsiooni mõjutab: päevi ei esine kolme kuu jooksul, tsükli pikkus on ebaregulaarne või ovulatsioon jääb vahelt ära.

Su tsükkel võib mõjutada seda, kui palju alkoholi sa tarbid

Tõestatud on, et alkohol, mida tarbid oma tsükli teises pooles, mõjutab rohkem su tujusid süvendades näiteks depressiooni või ärevustunnet, aga samas on ka nauding, mis alkoholi tarvitamisest saad, jõulisem.

Alkohol ja hormoonid

Joomine mõjutab paratamatult ka sinu hormoonide taset. Paljud uuringud on leidnud, et pärast alkoholi tarvitamist tõusevad näiteks nii östrogeeni ja vahel ka testosterooni ja luteiniseeriva hormooni tasemed.

Kas alkohol võib mõjutada ka viljakust?

Värske uuring väidab, et tõepoolest võib alkoholi tarvitamine mõjuda halvasti ka sinu viljakusele. Ka teine uuring kinnitab, et kui tarbid pidevalt suurtes kogustes alkoholi, võib juhtuda, et sa ei suudagi rasestuda. Ühe teooria järgi peitub põhjus just hormoonides ehk selles, kuidas alkohol tõstab östrogeeni taset.

Kuigi ringleb palju erinevaid uuringuid selle kohta, kuidas alkohol sinu tsüklile mõjub, on siit tegelikult raske kindlaid kokkuvõtteid teha. Mõned kokteilikesed nädalavahetuel ei tee tõenäoliselt midagi halba, aga ole ettevaatlik luteaalfaasi ajal, sest võid juua tavapärasest palju rohkem.

Allikas: Clued In