1. Veeravi

Regulaarne veesport — näiteks ujumine või vesiaeroobika — leevendab liigeseprobleeme, eriti osteoartriiti. Lisaks tõstab veesport märgatavalt keha üleüldist toonust, mis samuti liigesevalusid leevendab.

2. Nõelravi

Teaduslik tõestus, et akupunktuur liigesevalu otseselt raviks, on veel veidi puudulik. Kuid katsed on tõestanud, et see tõsiselt leevendab liigesehaigusi, eriti fibromüalgiat. Tasub proovida, halba see ju teha ei saa.

3. Teravad toidud

Kapsaitsiini, mida leidub näiteks tšillipipras, kasutatakse niigi juba liigesevalu leevendavates kreemides. Ei tee üldse paha seda ka endale sisse süüa.

4. Kalaõli

On tehtud katseid, kus liigesevaludes inimesed võtavad kalaõli kapsleid, et siis nende paranemist jälgida. Juba peale kahte nädalat leevendusid valud märgatavalt.

5. Võitluskunstid

Idamaised võitluskunstid, eriti tai chi, tugevdavad liigeseid ümbritsevaid lihaseid ja suurendavad ka liigeste liikuvust. On tehtud katseid, mis tõestasid, et kaks kuud tai chi treeninguid leevendas tugevalt liigesehaiguse sümptomeid nagu valu, liigeste jäikus ja kangus.

Allikas: Prevention