Meetod Meetodi olemus Plussid ja miinused
Kiroteraapia/kiropraktikaVahel nimetatakse seda veel "manuaalteraapiaks", täpsemini - kätega ravimiseks. Efektiivne nimmevalude, kaela kõverduse ning lülisamba probleemidest esile kutsutud peavalude puhul. Meeles pidada: liigeserudinat ei tohi olla. Mõnel juhul kergendab kohe valu. Ometi peab enne ravi algust täpse diagnoosi teada saama. Vastasel juhul võivad tekkida tüsistused.
Osteopaatia Pearõhk inimese kui lihasskeleti ning närvisüsteemi ühtsusel. See on luude, lihaste ning organite manuaalne mõjutamine, et stimuleerida hingejõudu võitluses haigusega. Parandab seisundit lihasvalude ning selgrookõverduse puhul. Ägedates ning rasketes olukordades võib seda kasutada vaid abivahendina.
Massaazh Üks vanimatest inimkonnale tuntud ravivõtetest, mis aitab säilitada õiget rühti ning tugevdab lihaseid. Parandab nii füüsilist kui vaimset seisundit. Võib tunduvalt parandada olukorda tänu üldisele positiivsele mõjule organismile. Lisaks tõstab immuunsust.
Impulssteraapia Tervenemine toimub rakkudele mõjuvate elektriliste impulsside toimel. Uus suund. Impulsid aktiviseerivad organismi kaitsejõude. Seljavalude ning artrooside puhul on tulemused lootustandvad.
Akupunktuur Vastavalt keha bioloogilistele meridiaanidele asetatakse aktiivsetesse punktidesse erilised nõelad. Protseduuri eesmärk on maha võtta energeetilised blokaadid, selle tulemusel alaneb valusündroom. On häid tulemusi andnud täiendava teraapiana mitmesuguste krooniliste valude puhul. Organismi poolt vastuseks nõelatorgetele välja töötatud endorfiinid mõjuvad valuvaigistavalt.