Kuigi
kiropraktikud
ei kirjuta välja ravimeid ega tee operatsioone, hõlmab selline ravi traditsioonilise meditsiini võtted, sealhulgas füüsiline, neuroloogiline ja ortopeediline vaatlus. Eestis on kiropraktika paraku esialgu võrdlemisi vähe levinud.

Seljavalu on üks tüüpilisemaid valusid, millega patsiendid kiropraktikute poole pöörduvad. Kiropraktika põhineb teadmisel, et selgroo piiratud liikumine võib pärssida funktsioone ja seeläbi ka valu. Selgroo manipulatsioon on üks teraapiavorm, mille abil kiropraktikud sellist seisundit ravivad. Sellise ravi eesmärk on taastada selgroo liikuvus, parandada seeläbi selle funktsioone ning leevendada valu.

Kiropraktikud mõjutavad selgroogu erinevatest asenditest. Manipulatsioon ei pea mõju avaldamiseks tingimata jõuline olema. Kiropraktikud võivad rakendada ka massaaži ja venitust, et spasmi tõttu lühenenud lihaseid lõdvestada.

Kiropraktikute kõrval tegelevad seljavalude leevendamisega ka psühhoterapeudid ja muud spetsialistid. Kuna manipulatsioon on riskantne asi, siis minge kindlasti koolitatud ja litsentseeritud kiropraktiku juurde. Ka võiksite eelistada neid kiropraktikuid, kes on valmis koostööd tegema ka teiste arstidega. Vältige selliseid, kes näevad selgroo mõjutamises kõikvõimsat vahendit kõikide haiguste, sealhulgas diabeedi ja vähi raviks. Seda teooriat ei toeta ükski teaduslik uuring.

Akupunktuur

Nõelravija torkab juuspeened nõelad teie naha alla. Protseduur on kas valutu või väga vähe valus. Nõelad on tavaliselt sees viis kuni 30 minutit. Tulemuse saavutamiseks tuleb teil eeldatavasti mitu korda vastuvõtul käia.

Uuringud näitavad, et leevendus võib nõelravi puhul tulla organismi looduslike valuvaigistite endorfiinide vabastamisest.

Nõelravi puhul kehtivad kõik needsamad soovitused, mis kiropraktikagi puhul: eelistage väljaõppinud ja litsentsiga, traditsioonilise meditsiini suhtes koostööalteid nõelraviarste. Igaüks, kes ennast nõelraviarstiks nimetab, ei pruugi sugugi asjatundja olla.