Esimeses järjekorras peaks kindlasti kaasa pakkima
haavapuhastusvahendeid
, nendeks sobivad näiteks teepuuõli (sobib ka putukahammustusele), vesinikülihapendilahus, aga ka alkoholilahused (Cutasept, Asept, Chemisept).

Viimasena nimetatud lahused on sobivamad, sest neil on bakterite-, seente- ja viirustevastane toime ning neid saab kasutada peale haavade ka päikesepõletuste, putukahammustuste, külmavillide korral.

Head ja mugavad on spetsiaalsed desinfitseeriva vahendiga immutatud haavapuhastusrätikud (Hansaplast), mis on mõeldud ühekordseks kasutamiseks.

Kaasa tuleks võtta plaastrit ja mõni rull sidet. Plaastrite valik on nii apteekides kui ka kauplustes üsna suur, eelistada võiks komplekte, kus on eri suurusega plaastreid (Hansaplast, Dermaplast, Urgo), sest siis saab valida plaastri vajaduse järgi.

Saadaval on spetsiaalsed plaastrid sõrmele ja sõrmeotsale, neid on väga mugavad kasutada ja püsivad hästi. Pere pisikestele liikmetele võiks olla lastele mõeldud plaastrid, mis oma ilusa pildiga aitavad kiiresti valu unustada.

Enamasti pole haavale vaja salvi peale panna, kuid kui haav on punetav või põletikuline, siis võiks kasutada joodi sisaldavat salvi, seda muidugi juhul, kui inimesel pole joodi vastu allergiat. Haavasalvide valik on samuti väga suur, kuid lihtsamatest ja tuntumatest sobiks reisiapteeki pakkida näiteks saialillesalv, pantenooli sisaldavad salvid, kreemid või astelpajusalv (Tervix).

Puhkuse- ja reisiapteek võiks sisaldada ka valuvaigistavaid tablette (paratsetamool, atsetüülsalitsüülhape, ibuprofeen). Kui peres on lapsed, siis on sobilik valik paratsetamool, sest see sobib kasutamiseks nii täiskasvanutele kui ka lastele, ravimvorm sõltub lapse vanusest (tabletid, küünlad, siirup). Kõigil käsimüügist saadavatel valu vaigistavatel preparaatidel on ka palavikuvastane toime.

Nihestuste ja nikastuste vastu võiks kaasa võtta jahutavaid preparaate, need on külmageelid, -spreid, -aerosoolid või külma-kuuma geeli kotid, viimased nõuavad küll külmkapi olemasolu. Kaasa võiks võtta ka valuvaigistava salvi-geeli, ka nende valik on lai (ibuprofeen, diklofenak, ketoprofeen, ibuprofeen+levomentol) ning igaüks peaks leidma endale sobiva.

Reisile minnes ei tohiks unustada kaasa võtta päikesekaitsevahendeid, nende valik on samuti suur nii tootjate (Eucerin, Nivea, Orto, Babe, Bübchen) kui ka tootevormide poolest (kreemid, geelid, vahud, spreid).

Eelistada võiks suuremate kaitsefaktoritega vahendeid ja seda eriti laste puhul, lastele sobivad kreemid päikesekaitsefaktoriga 30–50. Apteekides on saadaval ka spetsiaalsed päikesekaitsevahendid näole, need on näiteks kreemina või pulgana ja suurema kaitsefaktoriga. Ära ei tohiks unustada ka seda, et päikesekaitsevahend kantakse nahale pool tundi enne päikese kätte minekut ja seda ka siis, kui ei päevitata, vaid ollakse lihtsalt õues.

Kui päike on siiski liiga teinud, saab põletust leevendada spetsiaalseid päevitusjärgseid jahutavaid tooteid, aga ka vana head pantenooli või Burnshieldi geeli kasutades. Kõigil nendel toodetel on jahutav ja nahka rahustav toime.

Et grilliõhtud liiga ei teeks, võiks varuda seedimist soodustavaid preparaate (artišokki sisaldav Botadyn või seedeensüüme sisaldav Mezym forte).

Kõhulahtisuse vastu on tõhus vahend loperamiid, kuid seda võivad kasutada ainult täiskasvanud ja seda ka ettevaatusega, sest pikaajalisel manustamisel võib tekkida kõhukinnisus. Kui peres on lapsed, siis on otstarbekam kaasa võtta hoopis Smecta või Enterol, need sobivad igas vanuses patsiendile ning Smecta pulbrit sobib kasutada ka iivelduse ja oksendamise korral.

Inimesed, keda kimbutab kõhukinnisus, võiksid varuda kas Duphalaci siirupit (sobilik ka lastele) või puuvilju ja kiudained sisaldavaid lahtistavaid kuubikuid. Hea, kui on kaasas ka midagi kõrvetiste vastu (Rennie, Maalox, Frutin, Ranisan).

Maakodus on kindlasti hädavajalikud sääsetõrjevahendid. Beebiga perele on sobilik Bioprotect spray, sest seda võib kasutada juba imikueast alates. Kui soovite kaitset ka puukide ning parmude vastu, siis tuleks eelistada Autani, mis sobib ka lastele alates 2. eluaastast.

Sääsetõrjevahenditena sobivad kasutada ka Offi ja Plixi tooted, mis on saadaval nii täiskasvanutele kui ka lastele. Putukahammustuste raviks on olemas mitmesuguseid kreeme, jahutavaid geele, aerosoole, plaastreid, sobivad ka mentoolpiiritus ning teepuuõli.

Eelpool kirjeldatud sisustusega reisiapteegiga peaks olema võimalik toime tulla enamiku puhkuse ajal ette tulla võivate pisikeste probleemidega.

Ilusat puhkust!