PMS

Üks levinumaid põhjuseid, miks naiste rinnad valusaks muutuvad, on hormonaalsed muutused, mis menstruatsiooniga käsikäes käivad. Tüüpiline keha reaktsioon östrogeenitaseme muutusele ongi tavalisest tundlikumad rinnad. Hea uudis on see, et tegemist on mööduva nähtusega, mida näiteks beebipillid kontrolli all hoida.

Raske trenn

Mida su eilne treening endast kujutas? Kui tegid näiteks tavalisest rohkem kätekõverdusi, siis tea, et tegemist on valutavate rinnalihastega. Järelikult trenn mõjus!

Ehk tegid endale natuke liiga?

Alati ei pea valutavate rinnalihaste saamiseks loomakombel kätekõverdusi tegema. Teinekord võib pelgalt mööbli liigutamisest kogemata enda rinnalihastele või rinnakudedele liiga teha. Võta sel puhul valuvaigistit, see leevendab.

Su rinnahoidja ei ole sobiv

Halvastiistuv pesu võib su rinnale teha suuremat kahju kui esialgu arvata võiks. Kui su rinnahoidja ümbermõõt või korvi suurus on liiga väike, siis avaldab see terve päev su rindkerele survet. Terve päev! Päeva lõpuks võib põrguvalu teha ka see, kui su rinnahoidja on liialt suur — ta ei paku toestust ja nii hüppavadki kaks rõõmuallikat kogu päeva üles-alla ja vasakule-paremale.

Milline on sinu spordirinnahoidja?

See, et trenniks tuleb osta õige ja spetsiaalne pesu, ei ole naljaasi. Spordirinnahoidja ostmisel veendu, et kuskilt ei pressiks midagi välja — see peab seljas istuma mugavalt ja valatult. Vastupidisel juhul vaevled pärast valudes.

Su rinnakude on tihenenud

See võib kujuneda nii aja jooksul kui olla ka kaasasündinud omapäraks. Mõnedel naistel on rinnakude tihedam kui teistel, vahel võib tunduda, et see oleks just kui klompis. Kindlasti tasub igaks juhuks arsti juures kontrollis käia, kuid ülemäära muretsemine ei ole vajalik.

Liiga palju kohvi?

Kuigi kohv ja tee ei põhjusta otseselt valu rindades, on uuringud näidanud, et kofeiini tarbimise vähendamine aitab ebamugavustunnet eemal hoida. Loomulikult on tass kohvi päevas täiesti lubatud, aga üle pingutada ei maksa!