D-vitamiinil on meie luustikus oluline osa. Koos kaltsiumiga on D-vitamiin terve ja tugeva luustiku alus. Laste puhul on oluline nende luustiku kasvu tõttu ning vanematele inimestele luustiku hõrenemise tõttu. Ehk kui varem leiti, et oluline on, et just lapsed saaksid piisavalt D-vitamiini, siis ka vanemate inimeste puhul on see tegelikult sama oluline.

Üks uus ameerika uuring on näidanud, et täiendava koguse D-vitamiini tarbimine ei tugevda mitte ainult luustikku, vaid ka teadmine, et luustik on tugevam, muudab hirmu kukkumise ees väiksemaks. See omakorda viib suurema kehalise aktiivsuseni ning seeläbi juba luustiku tugevdamiseni.

Sõltumata sellest, kas oled noor ja väga aktiivne või mitte nii aktiivne, on meie kehal kogu aeg D-vitamiini vaja. Mitte ainult luustiku, vaid ka keha teiste funktsioonide jaoks nagu näiteks kaaliumitasakaalu, mis omakorda mõjutab vedelikutasakaalu kehas. Nüüd, kui päikest enam nii palju ei ole, peaksime D-vitamiini tarbima mujalt. D-vitamiini on palju munas ja kalas, kuid talvel võib tekkida vajadus ka seda toidulisandina tarbida.

Allikas: runnersworld.se