VALIMINE
Vali võimalikult kompaktne ja tumedavärviline brokoli, millel võiks olla isegi punakaslilla kõrvaltoon; harali kasvanud pea ja tillukesed kollakad õied kõnelevad oma paremad päevad seljataha jätnud kapsast, mille maitse pole just eriti hea.
SÄILITAMINE
Säilita külmkapi külmemas osas kuni kolm päeva, kuivamise vältimiseks mähi toidukilesse. Närbumise ja kolletumise vältimiseks hoia spargelkapsast nagu teisigi kapsaid lahus etüleeni eraldavatest viljadest (nt tomatid ja banaanid).
TARVITAMINE
Spargelkapsas on nagu lillkapsaski söödav ka toorelt, ent paar minutit blanšeerimist vulinal keevas vees või 5 minutit kuumas aurus ning sellele järgnev kiire külma veega ülevalamine teevad brokoliga suisa imet — tuhmid ja tumedavärvilised õisikud muutuvad pärast sellist protseduuri isuäratavalt briljantroheliseks. Selle ajaga need pehmenevad, kuid ei kaota oma väärtuslikke omadusi.
Loe brokoli kasulikest omadustest ja leia ka mõnusate brokolitoitude retsepte ajakirja Eesti Naine värskest numbrist.