Kuna sportimine võib langetada diabeetiku veresuhkru ohtlikult madalale tasemele, siis peab diabeetik sportides olema hoolikalt ettevalmistunud. Samas aitab sportimine positiivselt kaasa diabeedi juhtimisele, sest sporti harrastatavatel diabeetikutel on veresuhkru näitajad paremad ning seetõttu esineb neil palju väiksema tõenäosusega diabeedi tõttu tekkinud tüsistusi. Samuti on oluline kasutada moodsaid tehnoloogilisi vahendeid, nagu veresuhkru monitooringuseadme kasutamine, mis aitab diabeetikutel parandada veresuhkru kontrolli ja jälgida veresuhkru taset ka sportimise vältel. Seetõttu on väga oluline, et diabeetikutel oleks võimalus neid seadmeid igapäeva elus kasutada.

Sellel suvel toimus Eestis juba teist aastat laager diabeetikutele Diatleedid 2015, mille eesmärk oli aidata diabeetikutel ühendada suhkruhaigus ja sportimine. Otepääl toimunud laagris osales 15 I tüübi diabeeti põdevat täiskasvanut.

Laagris läbiti jalgrattal hulgaliselt kilomeetreid, jagati omavahelisi kogemusi spordi harrastamisest diabeetikuna, räägiti enese motiveerimisest ja sportlikke eesmärkide seadmisest. Samuti said paljud diabeetikud esimest korda kasutada veresuhkru monitooringuseadmed, mis võimaldasid ööpäevaringselt veresuhkurtaset jälgida ja seeläbi said diatleedid hea ülevaate, kuidas sportimine nende veresuhkrule mõjub. Vähem tähtsad ei olnud seadme alarmid, mis andsid seadmekandjale ennetavalt teada liiga kõrgest või madalast veresuhkrust. Laagriõhtud tipnesid loengutega ja seminaridega diabeedi juhtimisest, toitumisest, tippspordist ning käsitleti ka psühholoogilisi probleeme, mis võivad diabeetikuid kimbutada.

Laagri peaesinejaks oli Eesti tippsuusataja Aivar Rehemaa. Tema tõdemus, et sport suurendab elukvaliteeti ja aitab ennetada nii mõndagi tervise probleemi, kinnitab spordi osatähtsust diabeedi paremal juhtimisel.

Diatleedid veendusid, et sportimine mõjub kehale ja veresuhkrule positiivselt ning parandab keha insuliini tundlikkust, mistõttu vähenevad ka süstitavad insuliinikogused. Lisaks tekivad sportimise käigus sõbrad, kellega saab oma eduelamusi ja trennirõõme ning ka -muresid jagada. Sportimine parandab elukvaliteeti ja seda ka diabeedi puhul, seetõttu on spordil suur osatähtsus edukal diabeedi juhtimisel. Diabeet ei ole kindlasti haigus, mille tõttu peaks trenni minemata jätma, pigem vastupidi.