Drunkorexia levib peamiselt noorte seas, kes on väga tundlikud ümbritseva keskkonna ja inimeste arvamuse suhtes. Nad üritavad püsida ideaalkaalus, kuid sõprade surve sunnib neid igal nädalavahetusel ohtralt alkoholi tarvitama.

Alkoholis on aga tohutult kaloreid. Söömishäirete all kannatajad teavad väga hästi, kui palju kaloreid on nende igapäevases toidus ning nad hoiavad oma päevasel menüül hoolega silma peal, et õhtul õlle, siidri või veiniga saadavad kalorid kehakaalule liiga ei teeks.

Drunkorexia on samm eluohtliku söömishäire anoreksia poole, millesse haigestunud näljutavad end, uskudes, et nad on hoolimata luukeresarnasest välimusest endiselt liiga paksud.

Helsingi Ülikooli dotsent ja alkoholiekspert Peter Eriksson ütles Ilta Sanomatele, et selline käitumine ei ole mingil juhul soovitatav.  Ta toob näite: 50-60 kilose inimese puhul tekitab neli õlut tühja kõhu peale poole kiiremini kassiahastuse kui täis kõhuga märjukese kallale asudes.

Lisaks võib alkohol tekitada tugevamat näljatunnet, mistõttu võib juhtuda, et drunkorexikud, kes päeval on püüdlikult dieeti pidanud, lõpetavad õhtu rämpstoitu mugides.

Muidugi kannatavad nälgijad järgmisel hommikul ka rängema pohmelli all.


Loe lisaks: