Veeda rohkem aega oma lähedaste ja sõpradega

Talve pimedus ja külm ilm mõjutavad meid tihti negatiivselt, kuid armastatud inimeste lähedus aitab tuju üleval hoida ning üksindustunnet eemale peletada. Kutsu sõbrad külla, minge koos perega kinno, teatrisse, kontserdile. Ka spaakülastamine on hea mõte, kui soovid korraks külma eest sooja põgeneda.

Ole füüsiliselt aktiivne

Kui sinu sõpruskonnas pole sobivad trennikaaslasi, kellega koos spordiharjumust üleval hoida, siis liitu mõne spordiklubi või treeninggrupiga. Trennist ja liikumisest on kasu nii positiivsete mõtete ülevalhoidmisel kui ka lisakilode vastu võitlemisel.

Planeeri oma treeningud nädala lõikes

Isegi kui on vahel raske külmal päeval trenni minna, siis kui suudad endas leida vajaliku lisamotivatsiooni, oled hiljem selle võrra uhkem, et trenn ikkagi tehtud sai. Sooja ja rahuliku trenni armastajad võivad proovida näiteks hotyogat, saunajoogat või infrajoogat. Kuumaks saab keha ka erinevate intervalltreeningutega.

Naudi aktiivseid tegevusi õues

Tihti veedame külma saabudes vähe aega värskes õhus ning rohkem toaseinte vahel. Otsi võimalusi õues ajaveetmiseks. Lumine talv on ideaalne aeg kelgutamiseks, suusatamiseks, uisutamiseks ja lumes matkamiseks. Kui külmakraadid pole talviste spordialade harrastamiseks soodsad, saad siiski nautida jalutuskäike värskes õhus. Hea mõte on külastada ka erinevaid terviseradasid.

Hoia oma toitumine tervislik

Külma ja pimeda ilmaga tundub ahvatlev täita valguse tühimik rasvasema ja suhkrurikkama toiduga. Selline toitumine mõjub tegelikult enesetundele ja kaalule hoopis vastupidi. Kaasa oma toidulauale puu- ja köögivilju ning piimatooteid. Madala kalorsusega piimatooted, nagu näiteks valgurikas skyr, on hea mõte tervislikuks vahepalaks.

Maga piisavalt

Unevõlg ei aita kindlasti kaasa talveväsimuse vastu võitlemisel. Korralik uni aitab tugevdada immuunsüsteemi, võidelda talviste külmetushaigustega ning hoiab eemale väsimusest tulevad stressimõtted.

Joo piisavalt vett

Külmemate ilmade saabumisega juuakse tihti vähem vett. Janu kustutamiseks kasutatakse vee asemel magusaid karastus- ja mahlajooke. On oluline, et keha saaks siiski piisavalt puhast vett.

Loo enda ümber ise rohkem valgust

Pimedal ajal võiks kodus süüdata küünlad või võimaluse korral teha kaminas tuld. Tuli aitab pimedal ajal luua rohkem valgust, soojust ja romantikat.