Kofeiin
Pea meeles, et kofeiini leidub peale kohvi ka paljudes erinevates teedes. Kui oled selle osas tundlik, tarbi õhtuti pigem mahla või vett.

Alkohol
Kuigi vein võib kõlada mõnusa lõõgastusena pärast pikka tööpäeva, näitavad uuringud, et alkohol ei lase korralikult uinuda. Mis veel hullem, sa ärkad seetõttu öösiti mitu korda üles. Klaasike ei tee halba, kuid üle pingutada ei maksa.

Vedelikud
Vesi on küll kasulik, kuid kui seda liiga palju tarbid, on võimatu korralikult magada, sest pead end aina tualetti vedama. Ja see võib muutuda ajapikku üsna tüütuks. Lisaks sellele segab see ka su und.

Käärinud või hapendatud toidud
Aminohapped, mis sellistes toitudes leiduvad, stimuleerivad su aju ja võivad sind ka seetõttu öösel päris mitu tundi üleval hoida. Siia alla kuuluvad kõikvõimalikud hallitusjuustud, suitsutatud kala ja vinnutatud liha. Seega mõtle hoolikalt läbi, milliseid snäkke enne uinumist eelistada.

Tomatipõhised tooted
Kõik, mis sisaldab palju happeid, võib sulle ebamugavustunnet tekitada. Sellised toidud on näiteks rohke tomatipastaga või need, mis vürtsikusest suu lausa õhkama panevad. Väldi selliste asjade söömist vähemalt paar tundi enne magama jäämist.

Allikas: Women’s Health Magazine