Alljärgnevad võtted aitavad teil leevendada valu kodusel teel:

*Külm ja kuum vaheldumisi. Võite võtta kuuma vanni ja teha külmi mähiseid, need aitavad leevendada põletikust tingitud lihasevalu.

Vahetult pärast selja vigastamist pange sellele mitu korda päevas jääd — kuni 20 minutit korraga. Asetage jää kotti, seejärel mässige see käteräti või kanga sisse, et tekiks õhuke kiht teie naha ja jää vahel. Pange jääd peale seni, kuni spasm kestab.

Kui spasmid ja äge valu kaovad, võite panna samale kohale sooja koti või soojendada seda sinise lambiga, et pinges lihast lõdvestada. Ärge soojendage üle 20 minuti.

*Valuvaigistid. Valu aitavad mõnikord vaigistada retseptita müüdavad ravimid (tylenol ja teised), põletikku aitavad leevendada mittesteroidsed põletikuvastased ravimid nagu aspiriin ja ibuprofeen.

*Kaaluda võiks ka toetava vöö või korseti kandmist, mis võivad leevendada pinget ja selga toestada. Samas võivad neist mõned olla ebamugavad. Teine negatiivne mõju on see, et korseti pikaajaline kandmine võib nõrgestada teie seljalihaseid.

Parim on kanda sellist toestust vaid lühikese aja vältel ning selga surve alla seadva tegevuse käigus. Selliseid vöösid ja korsette võib osta apteegist, ka võib arst teile spetsiaalse toestuse välja kirjutada.