Pärast põhjalikke uuringuid on naisel diagnoositud haruldane vähitüüp: äge promüeloidne leukeemia, millesse haigestub vaid 100 inimest aastas.

“Kui mulle öeldi, et mu olukord on väga tõsine, ei teadnud ma, mida teha,” rääkis Wilson väljaandele The Mirror. “Lihtsalt üleöö oli mul agressiivne vähk, ma sain teada, et mu elu on ohus ja varsti langevad mu juuksed välja.”

Praeguseks on diagnoosi panemisest möödas pool aastat ja naise olukord on pärast mitu kuud kestnud intensiivset kemoteraapiat ja verekomponentide ülekandeid õnneks stabiliseerunud. Kuigi naine on pidevalt kontrolli all ja peab verehüübimisprobleemide tõttu väga ettevaatlik olema ning välistatud pole ka haiguse uus ägenemine, jääb naine positiivseks ja püüab oma elu võimalikult normaalselt edasi elada.

(Tegelikult pole selle haiguse nime veel eesti keelde tõlgitud, kuna ilmselt pole Eestis veel juhtumeid olnud — inglise keeles on selle vähitüübi nimi acute promyelocytic leukemia — myelocytic leukemia ehk siis müeloidse leukeemia alatüüp, nii et promüeloidne leukeemia on korrektne vaste — toim.)

Vaata fotot, millisena Thea Wilson tol saatuslikul hommikul pool aastat tagasi üles ärkas, siit!

Allikad: The Mirror, Woman's Day, leukeemia.ee