1. Oomega-3-rasvhapped

Oomega-3-rasvhapped mängivad suurt rolli hormoonide tootmisel, mistõttu on nad väga vajalikud nende tasakaalu säilitamiseks. Need on eriti kasulikud naistele, sest nad aitavad vähendada menstruaalseid spasme ja menopausi sümptomeid. Oomega-3-rasvhapete head allikad on: kalarasv, linaseemned, chia seemned, pähklid, kaunviljad, kabatšokid ja oliiviõli.

2. Maca juur

Maca juur suurendab hormoonide normaalset tootmist. Olles heaks kaltsiumi, magneesiumi, raua, fosfori, tsingi, asendamatute rasvhapete, valkude, steroolide ja kiudainete allikaks, on ta lisaks kasulik ka üldisele tervislikule seisundile ning võimeline suurendama energiat ja tahtejõudu. Lisa pool teelusikatäit maca juurt klaasile veele, mahlale, taimeteele, keefirile või jogurtile.

3. D-vitamiin

D-vitamiin mõjutab hüpofüüsi, mis toodab erinevaid hormoone. See võib aidata leevendada sümptomeid, mis on seotud östrogeeni madala tasemega. See mõjutab ka teie kaalu ja söögiisu. D-vitamiini defitsiit võib viia kilpnäärme hormooni ebanormaalse erituseni. Päikese käes viibimine on hea lahendus D-vitamiini saamiseks, aga ka kalarasv, tursamaksa õli ja munad on D-vitamiinirikkad. Üheks variandiks on tarbida ka toidulisandeid.

Loe ülejäänud nelja viisi, kuidas hormonaalset tasakaalu säilitada, Koduhaldja blogist.