Indias tehakse näiteks nii, et puuviljal lõigatakse esmalt roheline tutt nö palmisaareks ja keerataks ananass mõneks heaks tunniks tagurpidi — nii jõuab viljamahl ühest otsast teise valguda. Alles seejärel kooritakse viljalt laasthaaval krobe koorik. Seejärel lõigatakse vili nö püsti, siis veelkord — püsti pooleks. Nii saab puise keskosa kõige lihtsamini pehmemast ja söödavast osast eraldada. Ongi kõik!

Lisaks mahlasusele ja mõnusale maitsele on ananass ka kasulik. Suisa tervislik. Ameerika teadlaste sõnul võib täiskasvanud inimese silmanägemine tänu regulaarsele ananassi söömisele halvenemine vähendada kuni 36 protsenti.

Värske ananass sisaldab rohkelt C-vitamiini. Konserveerituna on sellest paraku suurem osa juba kaotsi läinud ja ehkki purgil on kirjas ka vitamiinisisaluds on see vajalik kogus kompotivedelikku hoopis tehases lisatud ja mitte loodusest pärit.

Ananass kiirendab vere hüübimist ning seetõttu soovistuslik neile, kel veritsev haav kuidagi hüübuda ei taha. Veel leidub sellest imelisest okkalisest puuviljast bromelaiini, mis kergendab seedimist. Ning Austraalias, Queenslandis on med. instituudi teadlased jõudnud järeldusele, et vilja tüvest või saada ainet, mis takistab vähirakkude arengut.

Lõpetuseks olgu öeldud seegi, et ka luude tugevdamisel on just ananassist kasu. Puuvili sisaldab veel ka magneesiumi. Poolik ananass katab tervelt 73 protsenti sinu päevasest manganeesiumi vajadusest.