1. Juukselakk

Vaata hoolega, et see su näonahale ei satuks, sest selles sisalduv alkohol kuivatab tohutult ja muudab naha välimuse vanemaks. Lisaks võivad laki koostisained õrna näonahka tohutult ärritada ja selle punaseks ja sügelevaks muuta.

2. Juuksevärv

Kulme EI TOHI juuksevärviga värvida — see ärritab õrna silmaümbruse nahka ja silmi. Kui ta peaks veel silma minema, mis väga kergesti juhtuda võib, siis on see juba ohtlik nägemisele ja tekitab ka põletikku. Kulmude jaoks on spetsiaalsed värvid täiesti olemas.

3. Šampoon

Juuste ja naha molekulid on väga erinevad, nii et see vahend, mis puhastab su juukseid, teeb näole selle puhastamise asemel hoopis viga — kõige tavalisem tulemus, kui šampooniga nägu pesed, on see, et su näonahk muutub punaseks, kuivaks ja kestendavaks ja läheb palju aega, enne kui see jälle oma normaalse niiskustasakaalu saavutab.

4. Juukseseerum

Veel kord — juuksed ja näonahk on väga erinevad asjad! Lisaks sisaldavad juukseseerumid tihti selliseid lõhnaaineid, mis nahka tugevalt ärritada võivad.

5. Kehakreem

Muidugi tunduks lihtne ajada läbi ainult ühe potsikuga ja panna kehakreemi ka näkku. Aga palun ära tee seda, sest kehakreem on palju tihedam kui näokreem ja lisaks sisaldab näonahka ärritavaid lõhnaaineid.

6. Jalakreem

No tavajuhul sa ilmselt ei tulegi üldse selle peale, et seda näkku toppida, aga olukorras, kus ainuke kreem, mis su läheduses on, on jalakreem ja su nägu hakkab kuivusest kokku tõmbuma... ära ikkagi jalakreemi näkku määri! Jalakreemid sisaldavad keemilisi koorijaid ja tugevaid koostisaineid, mis paksu jalanahka pehmendama peaksid — su nägu ei pruugi seda rünnakut üle elada.

7. Küünelakk

Selle peale tuled sa ilmselt veelgi vähem, aga kes teab — on inimesi, kes on tulnud fantastilisele ideele Halloweeni-peoks nägu küünelakkidega üle võõbata. See kahjustab tohutult nahka ja võib ka seda vigastada — samamoodi nagu atsetoon, mida sa pärast oma nahal kasutama pead, sest muudmoodi sa lakki näolt maha ei saa.

8. Majonees

Majonees on paljude ise valmistatavate juuksemaskide koostisosas, sest see niisutab hästi juukseid — see ei tähenda, et sama hästi niisutab ta sui nägu. Näonaha jaoks on majonees liiga happeline ja tihe, nii et ta ei lase su nahal hingata ja ummistab poorid.

Allikas: Cosmopolitan