1. Misosupp

Miso sisaldab aminohappeid, mis suurendavad melatoniinitaset kehas. Melatoniin on hormoon, mis lühendab uinumiseks kuluvat aega.

2. Müsli

Süsivesikuterikkad toidud suurendavad trüptofaanitaset vereringes ja see omakorda aitab kiiremini uinuda ja rahulikumalt magada.

3. Brokoli

Mida rohkem kiudaineid su toidulaud sisaldab, seda rahulikum ja sügavam on su uni.

4. Piimatooted

Jogurt ja teised piimatooted tõstavad samuti trüptofaanitaset, samuti on piimatoodetes rohkesti kaltsiumi, mis rahustab närve — see tagab sulle veelgi mõnusama une.

5. Banaan

Banaan on suurepärane magneesiumi- ja kaaliumiallikas — need aitavad lõdvestada lihaseid ja alandada stressi, nii et rahulik uni on garanteeritud.

6. Marjad

Marjad, eriti just hapud marjad suurendavad naturaalsel viisil melatoniini tootmist kehas, nii et uinuda on kergem ja uni on rahulikum. Marjade puudumisel on hea enne und juua ka marjamahla.

7. Mandlid

Mandlites on palju magneesiumi, mis lõdvestab lihaseid ja aitab paremini magada. Neis on ka palju proteiini, mis stabiliseerib magamise ajal veresuhkrut, nii et uni on veelgi magusam.

8. Kõvaks keedetud munad

Munad on hea proteiinipomm, mida sa magamiseks vajad. Süsivesikud küll aitavad sul uinuda, aga selleks, et sa mitte ainult ei jääks magama, vaid ka magaksid hommikuni, vajad sa ka valku.

Allikas: Woman’s Day