Kaitse end viiruste eest: parimad C-vitamiini allikad ja nipid, mille abil seda maksimaalselt kätte saada
Igaüks vist teab, et C-vitamiin on haiguste kõrgperioodil üks väga vajalik asi, mida manustada, sest see muudab meie organismi tugevamaks. Ajakirjas Tervis Pluss on Kaire Talviste välja toonud ka oma raamatus "Kodused viisid haiguste raviks" välja kirjutatud nõuanded, kust ja kuidas oma igapäevast C-vitamiini ammutada.
* C-vitamiini on ohtralt kibuvitsamarjades — tavanormi saab kätte juba 10 grammist. Samuti on C-vitamiini rikkad astelpaju- ja mustasõstramarjad, kiivid, maasikad, murakad, punased sõstrad, tsitruselised jm.
* Pool greipi annab enam kui pool täiskasvanud inimesele vajalikust päevasest C-vitamiini kogusest (roosa ja punane greip sisaldavad C-vitamiini enam kui kollane).
* Köögiviljadest on rohke C-vitamiini poolest esirinnas paprika, petersell, spargelkapsas, till, kaalikas.
* C-vitamiin laguneb kergesti temperatuuri, hapniku ja valguse toimel; ära säilita ega leota puu- ja köögivilju vees, kasuta ära köögiviljade keeduvedelik, hoia värskeid puuviljamahlu külmikus, lahtiselt mitte kauem kui 2-3 päeva; et kartulites säiliks C-vitamiin, pane need keevasse vette ja keeda kaane all.
Veel häid nõuandeid oma tervise tugevdamiseks leiad ajakirja Tervis Pluss veebruarinumbrist.