Vähem menstruatsiooni tähendab ka vähem nendega seotud sümptomeid nagu kõhuvalud, PMS või tundlikud rinnad. Lisaks aitab see inimestel, keda igakuine verekaotus tugevalt mõjutab (näiteks aneemiahaiged), end paremini tunda.

Naised, kes otsustavad menstruatsiooni vahele jätta, tunnetavad vähem kõhukrampe ja menstruatsioonieelseid sümptomeid. Ka teised menstruatsiooniga seotud sümptomid (peavalud, ärritustunne, väsimus ja kõhu pundumine) paranevad, kui päevad vahele jätta.

Kas menstruatsioon vahele jätta on ohutu?

Meditsiinilised uuringud on leidnud, et päevade vahele jätmisel ei ole suurt negatiivset mõju sinu tervisele. Sellegipoolest on oluline mainida, et need uuringud ei ole väga pikaajalised.

Kui otsustad beebipillide võtmise lõpetada, muutub sinu menstruaaltsükkel ja viljakus normaalseks juba pärast ühte kuud, olenemata sellest, kui mitu korda sa vahepeal otsustasid päevad vahele jätta.

Kas pidevalt päevade vahelejätmisel on ka kõrvalmõjud?

Põhilised kõrvalmõjuna võid täheldada ootamatut veritsust (ka tsükli keskel). Hea uudis on, et seda juhtub ajaga aina harvemini. Pigem võib murekohaks olla see, et sa ei saa igakuist kinnitust, et sa pole rase. Kuigi beebipilli abiga menstruatsiooni vahele jätmine peaks tagama sulle jätkuvalt rasestumisvastase kaitse, kaasnevad sellega ka riskid, kui sa unustad pilli regulaarselt võtta.

Kas mu keha ei väsi beebipillidest?

Ei, seda ei juhtu. Üks asi, mida antibeebipille võttes tuleb meeles hoida, on see, et sul pole normaalset menstruaaltsüklit. Nimelt ei lase beebipillid su emaka sisekestal kasvada nii paksuks, kui see muidu kasvaks, mistõttu on pille võttes päevad palju kergemad kui sinu loomulik ja mõjutamata kuupuhastus oleks. Kui jätad tsükli vahele, aitavad sünteetilised hormoonid hoida su emaka sisekesta pisemana.

Seega, mensturatsiooni vahele jätmine on normaalne?

Üldiselt küll, aga kuna erinevaid rasestumisvastaseid tablette on nii palju, on alati mõistlik seda ka oma naistearstilt üle küsida.

Allikas: Clued In