Loomulikult vajab meie organism lisaturgutust, kuid silmas tuleb pidada, et vitamiinil ja vitamiinil on suur vahe.

Looduses toitained puhtal kujul ei esine. Ei ole võimalik minna metsa ja korjata kausitäis C-vitamiini, samuti ei saa me kasvatada põllul proteiini. Vitamiinid ei ole üksikmolekulid, vaid bioloogilised ühendid. Neid ei saa isoleerida lootuses, et seejärel on need võimelised täitma oma algupärast funktsiooni, kuid just seda ravimitööstus teeb. Looduslik vitamiin on olemuselt protsess, sünteetiliselt toodetud vitamiin vaid surnud kemikaal. Oleks vale neid isegi vitamiinideks nimetada, sest need on minetanud oma elutähtsad funktsioonid rakkudes, sünteetilised vitamiinid on võõrkehad meie organismis.

Toidulisandite valikul tuleb selgeks teha, millise päritoluga on selles leiduvad vitamiinid. Looduslike vitamiinide puhul on allikad loomsed, taimsed või mineraalsed. Vitamiinid vajavad imendumiseks teatavaid ained, millega nad looduses koos eksisteerivad. Looduslik C-vitamiini kompleks sisaldab bioflavonoide, koliini ja K-vitamiini ning vase-ensüümi, mis moodustab tervikliku organismile sobiva kompleksi. Seetõttu on soovitatav looduslikke puhtaid vitamiine kasutada koos selle vitamiini imendumist toetavate toimeainetega. Ebausklikult tasub suhtuda toidulisanditesse, mille pakendil on koostisosadesse märgitud lihtsalt K-vitamiin või C-vitamiin, ilma ühegi viiteta selle vitamiini olemuse või päritolu kohta.

Samuti tasub uurida inglisekeelset märgistust, milles on hästi eristatavad sünteetiliste vitamiinide nimetused, neid reedavad eesliide „dl-„ (nt dl- alpha) ja lõpud nagu „-ate“ või „-ide“ (nitrate, cloride) ning silma tuleb peal hoida lisaainetel. Tihti püütakse just lastele mõeldud vitamiine muuta neile atraktiivsemaks, seda kahjulike magustajate, värv- ja maitseainetega. Ära anna lapsele (ega söö ka ise) vitamiine, mille koostisosadesse on märgitud aspartaam, sorbitool, hüdrogeenitud taimsed õlid, alumiinium või kunstlikud värvained.

Enda ja oma pere tervise eest tuleb hoolitseda pidevalt. Haigus on vale elustiili otsene tulemus, kui inimesel on tervis korrast, ei tasu joosta apteeki köhasiirupeid ostma. Ilmselt on tegemist mõne aine puudujäägiga, mille tagajärjel immuunsus langeb. Oluline pole mitte tagajärgedega võitlemine, vaid põhjuse leidmine, kõrvaldamine ja mis kõige olulisem — ennetamine. Praktika on näidanud, et sünteetiliste vitamiinitoodete tarbimisel gripi ja põletikuliste haiguste põdemine ei vähene. Vastupidi, need võivad tuua endaga kaasa isegi soovimatuid kõrvaltoimeid. Samal ajal kui patsiendid, kes on kasutanud looduslikest allikatest saadud vitamiinitooteid, on märganud, et haigestuvad varasemast kordi vähem. Ka ei arene looduslike vitamiini tarvitajatel haigus kergelt edasi põskkoopa-, kopsu- või kõrvapõletikuks ning seetõttu jäävad ära antibiootikumikuurid. Kaovad ka kuseteedenakkused ja grippi haigestumise korral on selle kulg märksa kergem ja paranemine kiirem. On täheldatud, et lastel, kes kasutavad kalamaksaõli ja muid looduslikke vitamiine, suureneb vastupanuvõime haigustele.

Seega — vitamiin ja vitamiin võivad tähendada täiesti erinevaid aineid. Uuri alati toidulisandite päritolu ja ära söö endale kalli raha eest kemikaale sisse! Hea valiku kvaliteetseid ja kontrollitud looduslikke vitamiinitooteid leiad näiteks Eliksiiri loodusapteekidest.

ELIKSIIR - ÖKOAPTEEK, LOODUSRAVIPOOD
Oleme 2010. aastast pakkunud eestlastele parimaid loodustooteid ja preparaate. Meie valikust võib leida vitamiine, mineraalaineid, mahetoitu, looduskosmeetikat. Valikust leiab vajalikke tooteid nii noortele kasvu toetamiseks kui ka eakamatele elujõulisuse säilitamiseks. Kindlasti ei sisalda meie tooted sünteetilisi lisaaineid, lisaks oleme hoolikalt jätnud ukse taha kõik GMOd.

Jaga
Kommentaarid