Günekoloog Alyssa Dwecki väite järgi tampoonid mitte ainult ei kaota kehtivusaega, vaid võivad ka hallitama minna. Hallitavat tampooni ei tahaks vist küll mitte ükski naine kaustada ega sooviks seda ka oma suurimale vaenlasele.

“Tampoonid kehtivad tavaliselt kuni viis aastat pärast tootmist,” ütleb ta. “Mõtle puuvilla peale — see võib kergesti hallitama minna ja bakterid hakkavad paljunema. Kui su vannituba on ekstra niiske, vii tampoonid sealt parem kuhugi jahedasse ja pimedasse sahtlisse.” Vannituba on bakterite vohamiseks suurepärane koht, sest seal on nii palav kui ka niiske, mistõttu on ju täiesti loogiline, et peaksid tampoone mujal hoidma.

Kui aga peaks juhtuma, et kasutadki hallitavat tampooni (mis võib juhtuda just näiteks aplikaatoriga tempooni puhul), pole see tegelikult maailma lõpp. Dr Dwecki sõnul võib see põhjustada sügelust, ärritustunnet ja viia vagiina pH taseme tasakaalust välja, aga see pole nii hull olukord, et vajad antibiootikumide abi.

Kui hakkasid ikkagi muretsema, broneeri aeg naistearsti juurde ja lase end kontrollida. Seejärel mine osta endale kohe uued tampoonid!

Allikas: Well+Good