Kuidas aga liikuda tasakaalu poole? Kui oled emotsionaalselt rivist väljas, siis varem või hiljem mõjutab see ka sinu füüsist. Kas oled täheldanud, et stressirohkemal perioodil kannatab selle all ka üldine tervis?

Paraku peab paika tõsisasi, et sinu praegune hetk on varem sooritatud valikute ja harjumuste peegeldus. Parema tulemuse saamiseks tee paremaid valikuid! Kui soovid elu muuta, siis vaatle oma igapäevaseid harjumusi, millele muidu tähelepanu ei pööraks. Vaid nõnda leiad vastuse enda küsimustele.

Seetõttu tasub mõtiskleda teemadel:
* Kuidas ma suhtun enda kehasse?
* Kuidas alustan uut päeva? Kas teen kõike vastumeelselt või suhtun eelseisvasse positiivselt? Miks see nii on?
* Kas ma usun, et väärin paremat elu, õnne, armastust ja rahulolu? Või toon oma ellu alateadlikult olukordi, mis annavad tulemuseks kõike vastupidist — keerulised inimsuhted, probleemid tööl jms?
* Milliseid muutusi olen valmis oma elus tegema?

Praktilised punktid:
* Kolm korda nädalas liikumine, vähemalt 45 minutit järjest. Vali endale sobiv treening!
* Kolme asja — suhkur, alkohol, nisujahu — vähendamine või nendest loobumine.
* Kolm põhjust tänulikkuseks, pane need igal hommikul kirja panna
* Kolm asja, mis tegid päeva eriliseks ja heaks — leia nende kirja panemiseks igal õhtul veidi aega.
(* valikuline — kolm korda nädalas vähemalt 20 minutit meditatsiooni ehk sisemaailma vaatlemise vaimset praktikat)

Kuidas see välja näeb?
Liikumiseks vali endale kõige meelepärasem treening, olgu selleks kiirkõnd või hoopis tantsimine. Füüsiline koormus hoiab keha tugevana ja toob meelele selgust.

Suhkru-, jahu- ja alkoholikoguse vähendamine või sellest loobumine ei tähenda, et sa ei tohi sel aastal üldse kooki süüa või klaasikest veini nautida. Pigem vaata, millisel määral ja kuidas on need sinu enesetunnet mõjutanud. Jälgi isusid ja langeta seejärel valik, kas ja kui palju sa neid edaspidi enda toidulauale hangid.

Selleks et panna kirja asjad, mille eest oled tänulik, võta kasutusele väike vihik või kalender. Loomulikult võid panna end head mõtted kirja ka telefoni. Seejuures tunne rõõmu n-ö väikestest asjadest, näiteks: „Olen tänulik, sest mul on suurepärane sõbranna, kellega lähen täna lõunatama. Olen tänulik tervise ja füüsise eest, mis võimaldab mul käia jooksmas. Olen tänulik, et tegin otsuse elada oma täies potentsiaalis.“

Mulle meeldib seda teha hommikul teed juues ja õhtul voodis olles. Nii on päeva viimased mõtted seotud heade asjadega ning see on järgmisele hommikule parim võimalik algus.

Kui sa pole varasemalt meditatsiooniga kokku puutunud või tunned, et ei ole sellega valmis kohe alustama, siis proovi lihtsalt mõnel korral nädalas 20 minutit vaikuses olla. See punkt on just mulle eriline oluline, kuna üritan tegeleda mediteerimisega ka kiirel nädalal.

Kui tunned, et sinu nimekirjas võiks olla veel asju, siis lisa oma listi sulle olulised punktid. Jäta meelde, et 2017. aasta on SINU aasta. See saab olema täpselt nii eriline, kui sa ise soovid. Hinda oma nimekirja ja vaata, et see poleks liiga raske, ebarealistlik või kuidagi sinu heaolu kahjustav.

Tuleta endale meelde, et oled ka praegu täiuslik.

Sellest, kuidas endaga hästi läbi saada, hästi toituda ja teadlikult treenida räägin lähemalt 22. Jaanuaril VaimuKeha konverentsil. Täpsemat infot leiad SIIT!