Jooksulindil on võimalik treenida intensiivselt:
Kasuta jooksulindi võimalusi ning suurenda treeningu intensiivsust. Kui jooksed kaua ja pikalt, siis vajuta aeg-ajalt kiirusenupule, et treening oleks parem ja efektiivsem. Kasuta ka kiirendusi ning mäejooksu.

Treeni eesmärgipäraselt:
Sea omale kindlad eesmärgid, näiteks joosta teatud distants määratud kiirusega. Või vastupidavuse harjutamine. Pane masinale konkreetne kiirus ning proovi hoida võimalikult kaua ühtlast tempot. See treenib kiiruse hoidmist ning vastupidavust. Pea meeles, et jooksulindil on tavaliselt vaja joosta veidi kiiremini kui väljas, et saavutada samasugune koormus. Sea jooksulindile kalle, et tasakaalustada seda erinevust.

Treeni mitmekülgselt:
Treeningu üksluiseks muutmisel kaovad peagi ka edusammud. Kehal peavad kogu aeg olema erinevad väljakutsed, et areng jätkuks. Seepärast vaheta lühikesi ja intensiivseid kordi aeglaste ja pikematega. Intervalle erineva kaldega ning kauem kestvate kordadega.

Treeni tehniliselt:
Jooksulindi tasane pind ning ühtlane kiirus teeb selle ideaalseks jooksutehnika treenimise seadmeks. Seepärast pane igasse oma jooksukorda väike periood, kus keskendud just oma tehnika parandamisele. Proovi näiteks väiksemaid samme, teistsugust jalaasetust või kehaasendi muutmist. Soovitavalt ka erinevatel kalletel ja kiirustel. See pakub vaheldust ning võimalust oma jooksutehnikat optimeerida.

Treeni turvaliselt:
Kui sa ei ole varem jooksmisega tegelenud on oluline, et harjud sellega rahulikult ja ettevaatlikult. Alusta kõndimisega, siis tõsta vaikselt kiirust. Kui tunned, et oled harjunud, võid hakata sörkima ning alles seejärel kiiremini jooksma. Tähtis, et enne kui tõstad kiirust või kallet tunned end jooksulindil kindlalt. Ära jookse kunagi täieliku nõrkemiseni, sest see võib viia jooksulindilt maha kukkumiseni. Kui tunned, et oled täitsa väsinud, võta kinni käepidemetest, pane jalad raamile ning vajuta masin rahulikult kinni.

Allikas: aktivtraning.se