Ole valmis!
Rutiin on meie unetundide lemmikkaaslane. Et unegraafik sassi ei läheks, soovitab Loyola ülikooli teadlane Sunita Kumar liigutada magamaminekut iga päev 10-15 minuti kaupa varasemaks. Nii tundub see meie kehale loomulik ega teki vajadust järgmisel päeval lõunani magamiseks.

Ammuta endasse nii palju hommikupäikest kui võimalik
Puhkepäevadel võta aega enda jaoks — naudi hommikust valgust, mine jaluta õues või söö akna all. Valgus aitab kehal toota päevasel ajal melatoniini, mis on vajalik hormoon uinumiseks. Samuti muudab päike meid erksaks ning tegusaks.

Mine magama ainult siis, kui oled väsinud
Sunniviisiline magaminek tekitab ärevust ning toob kaasa rahutuse. Kui tunned, et sa ei ole unine, siis ära mine voodisse. Selle asemel kuula hämaras toas rahulikku muusikat või loe raamatut. Hoidu vilkuvatest ekraanidest!

Ära tee trenni vahetult enne voodisse minemist
Sport mõjub meie kehale hästi, kuid selle õigesti ajastamine nõuab oskust. Treeningu ajal tõuseb aga inimese kehatemperatuur, mis raskendab oluliselt uinumist. Pea meeles, et maha jahtumine võib võtta mitmeid tunde.

Lülita end välja
Ekraanidelt kumaval sinisel valgusel on meie kehale äratav mõju. Isegi kui televiisorist vaadatav saade on sama igav kui värvi kuivamise jälgimine, äratab ta meie ajurakud üles ega lase uinuda.

Allikas: Time.com