Märtsipäike annab märku, et paras aeg on hakata mõtlema talve räsitud näonaha turgutamise peale.

Temperatuuride vaheldumine, karmid miinuskraadid ja jääkülmad tuuleiilid ei ole külma eest kaitsmata näole just kerge katsumus. Kas lisaks salongihooldusele on ka koduseid võimalusi, et talvekahjustused näonahalt pühkida?

Näo turgutuseks

Kosmeetik Irma Viidalepa sõnul pöördubki enim kliente kosmeetiku poole just kevadel. Mureks valdavalt näonaha väsinud ja kuhtunud olek.

Pime aeg on teinud oma töö, ning kui esimesed kevadised päikesekiired paistma hakkavad, tundub nende valguses näonahk kohe eriti väsinud.

Näohoolduse ABC on hoolikas näonaha puhastus, mida võib täiendada kerge koorimisega. Just igapäevane näopuhastus ning vajadusel koorimine on see, mis hoiab ära suuremad probleemid.

Näopuhastust alustage näolt meigi ja päeva jooksul kogunenud mustuse eemaldamisega leige veega, misjärel on väga soovitatav kasutada toniseerivaid tooteid (näovesi, -piim). Nende abil saab näonahk sügavama, rahustavama ja värskendavama hoolduse. Ka hoiab toniseerimine naha pingul ning ahendab poore.

Sügavpuhastavat koorimist on kindlasti parem ning tulemuslikum teha salongis, kus kosmeetik valib vastavalt kliendi näonaha tüübile ning vajadustele välja sobivaimad tooted.

Lihtsama kooriva protseduuri saab igaüks ka kodus teha, kasutades selleks poes müüdavaid koorijaid või ise sobiva kooslusega koorija kokku segades.

Kodune koorija

- Kooriv mask oliiviõli ja suhkruga

Segage kokku sobivas koguses oliiviõli ning suhkur. Õrnalt masseerides kandke segu näonahale, hoidke veidi ning seejärel peske.

- Sidrun kamaga

Lisage poolikust sidrunist välja pigistatud sidrunimahlale 2 sl kamajahu ja 2 sl mett. Kandke saadud mask näole ning hoidke 15 minutit. Seejärel eemaldage.

- Kaerahelbed

Segage väike kogus kaerahelbeid veega ja kandke näole, loputage. Eriti hästi sobib kuivale ja tundlikule nahale.

Toitmise asemel niisutage

Talvel vajab näonahk enam toitmist, kevadel niisutamist. Tuuliste kevadilmadega väheneb näonaha pindmine verevarustus, muutes naha tuhmiks ja elutuks. Selle vältimiseks tuleb näonahka korrapäraselt kreemitada niisutava kreemiga.

Peale UVB- ja UVA-filtrite peaks kreem sisaldama ka vitamiine.

- E-vitamiin kaitseb meid ultraviolettkiirguse eest ja aitab ära hoida näonaha enneaegset vananemist.

- Lisaks võiks kreemis esindatud olla A-vitamiin, mis väldib naha kuivamist ja annab sellele puhtama jume.

- C-vitamiin aitab parandada naha mikrovereringet.

- B5-provitamiin niisutab nahka.

- Temperatuuri kõikumiste vastu kaitsevad nahka kreemides sisalduvad antioksüdandid-vitamiinid, samuti mikroelemendid seleen ja tsink.

Asja- ja ajakohased on ka niisutavad maskid, mida on põnev ise kodus kokku segada.

Niisutavad maskid

- Purustage mõned vaarikad, lisage teelusikatäis mett ja veidi vahukoort. Segage ained omavahel ning kandke näole. Hoidke maski näol u 15 minutit ning eemaldage.

- Püreestage kurk ning lisage püreele 2 sl kohupiima. Hoidke segu näol 15 minutit ning eemaldage.

Kes ise kodus katsetada ei viitsi, võib sammud seada hubasesse kosmeetikasalongi. Seal ootavad teid oma ala spetsialistid parimate vahendite ja teadmistega, et närtsinud näonahk taas elule äratada.