Alustada tuleks pöiavõlvi määramisest. Vaadates oma jalgu, saad selgeks, millise kujuga jooksukingad sulle sobiksid. Kui sa päris täpselt ei tea, milline on su pöiavõlv, siis astu paberile, võta pliiats ja tõmba oma jala ümber joon. Kui sul on kõrge pöiavõlv, siis oleks su jala eesmine ja tagumine pool peaaegu nagu teineteisest lahutatud. Madala võlvi puhul on lugu vastupidine.

Suundu spordipoodi valikut tegema kindlasti päeva teises pooles. Haara ka kaasa spordisokid ja varu kohalolekuks vähemalt pool tundi. Konsulteeri kindlasti müüjaga, tema oskab sind aidata leidmaks õige laiuse, toestuse ja sobivusega jalanõud just sinu jalakuju jaoks. Kui proovid erinevaid sporditosse, siis pane jalga kindlasti mõlemad jalatsipaari liikmeid. Ära proovi istudes — jaluta ringi! Ära kunagi osta esimesena proovitud jalatsipaari. Isegi kui see on mugav, proovi kõiki potentsiaalseid jalatseid, et saaksid parema ülevaate, kuidas mingi paar sobib.

Ära unusta, et varvastele tuleb jätta natukene ruumi. Küll aga ei tohiks su uued käimad kannast loksuda! Pea meeles ka seda, et jooksujalats peab olema juba algusest peale mugav.

Loe veel: Jookse end vormi!,

Allikas: Competitor