Kogu energiat

Keha: sinu energia röövivad vale toidusedel, liiga vähene uni, supertihe päevakava ja stress. Ja kuigi spordisaalid on varustatud uusimate treeningseadmetega ja su kodune statsionaarne jalgratas võimaldab sul vändata igal vabal hetkel, soovitame siiski treenida hoopis õues. Võimalused on loendamatud:  jooksmine, rulluisutamine, mägijalgratas, pikad jalutuskäigud, tennisekursused…
Vaim: vaheta hommikukohv välja mõne Pilatese harjutuse vastu.

Saa tugevaks

Keha: arvad, et oled tugev, kui suudad aeroobikas teistega sammu pidada? No… tegelikult see pole päris nii. Ära unusta, et tugevust näitab muuhulgas ka painduvus. Liiga lühikesed ja jäigad lihased on traumadele vastuvõtlikumad ja see kehtib ka lihaste läheduses asuvate liigeste kohta. Seega — siruta ja venita end! Pikenenud lihased ja suure liikumisulatusega liigesed suudavad paremini toime tulla nii traumade, võistlusspordi kui ka igapäevaste toimetustega.
Vaim: katseta aroomiteraapiat. Ühes USA-s läbiviidud uuringus selgus, et inimesed, kes olid kolm minutit nuusutanud rosmariiniõli, olid erksamad ja vähem ärevil ning suutsid lahendada matemaatikaülesandeid kiiremini (ehkki mitte õigemini) kui enne aroomiteraapiat.

Loe Cosmo aprillinumbrist:
• Kelly Osbourne’i ilus elu uues kehas

• Kevade trendigiid

• Ärata juuksed talveunest

• Meigitrendid otse catwalk’ilt

• Mida mõtleb vallaline mees?

• Kuidas käituda ohuolukorras

• Pepu rannavormi

Vabane mürkainetest

Keha: millal sa viimati korralikult higistasid? See parandab vereringet, aitab vabaneda keha loomulikest jääkidest ja lõdvestab lihaseid. Higistamine teeb ka su enesetunde paremaks — tunned end puhtama, lõõgastunuma ja uuena.
Vaim: aga kui prooviks õige… joogat? Saksa teadlased avastasid, et joogat harrastavate naiste eluga rahulolu skoor oli märgatavalt kõrgem kui kontrollgrupil, mille liikmed lugesid lihtsalt raamatut. Joogarühmas osalejad tulid paremini toime ka stressiga ning olid rõõmsameelsemad ja avatumad.

Leevenda

Keha: kui sind vaevab peavalu, saad kiiret abi massaažist — see on levinud nii ida kui ka lääne traditsioonis. Lääne arstid usuvad, et peavalu võib tekkida siis, kui väikesed nahka hoidvad lihased on liiga pingul — järelikult saab neid massaažiga lõõgastada ja valu leevendada. Ida meedikud arvavad aga, et peavalu tekib sel juhul, kui energia jääb pähe lõksu, nii et qi (energia) vool ja levik, mis on tervise ja heaolu seisukohalt esmatähtis, on tõkestatud. Nad usuvad, et massaaž leevendab valu seetõttu, et aitab kahjulikult kuhjunud energial välja pääseda.
Vaim: kui oled stressis, ärevil või kurb, proovi oma meeleolu parandada nii: pihusta enda ümbrusse mõne meeliülendava eeterliku õli rahustavat lõhna. Proovi näiteks ilang-ilangi, lavendli, roosi, muskaatsalvei või pomerantsi eeterlikku õli.

Puhastu

Keha: kui tunned klassikalist kevadväsimust, siis puhasta ja turguta end YOGI teedega. Cosmo proovis nelja sorti, mida tarbida energia ammutamiseks päeva jooksul erinevatel kellaaegadel.
Vaim: tee tutvust taiji’ga. Paljud taiji-praktikud väidavad, et teatud asendid toovad otsest kasu siseorganitele, sest ühelt poolt avaldavad asendid neile füüsilist mõju, teisalt aktiveerivad neile organitele vastavaid energia-meridiaane.

Hellita end

Keha: toida oma juukseid — need on talvisest temperatuurikõikumisest ja erinevatest soengumuudatustest väsinud. Sega kokku toitev palsam:
1 tl parapähkliõli
1 tl oliiviõli
1 tl seesamiõli
1/2 tl mett
2 tilka geraaniumi eeterlikku õli
2 tilka lavendli eeterlikku õli
Soojenda segu veevannil. Määri 5–15 minutiks juustesse ja siis pese tavalise šampooniga.
Vaim: masseerige kaaslasega end sooja praksuva kaminatule ees. Paita teda, kasutades õrnalt läbi juuste peanahani vajutatud sõrmi. Alusta juuksepiirilt ja liigu tahapoole. Seejärel suundu juuksepiirile teise kohta ja korda, kuni oled õrnalt läbi töötanud kogu pea. Mis saaks olla veel lõõgastavam ja romantilisem viis partneriga ühendust saada?

Leia rahu

Keha: muidugi vann. 30 minutit lavendlivannis ja oled pingetest vaba. Cosmo soovitab lõõgastava vannisegu ise segada. Tee nii:
30 ml alusõli (näiteks jojoba- või magusmandliõli)
7 tilka lavendli eeterlikku õli
5 tilka kummeli eeterlikku õli
3 tilka muskaatsalvei eeterlikku õli
Vaim: kõlab uskumatult, aga ka kõndimine on üks meditatsiooni vorme. Kasuta seda tegevust oma mõtete koondamiseks ja keha intensiivseks tunnetamiseks. Aseta käed mugavasse püsivasse asendisse (nt külgedele või sõrmseongusse selja taha) ja alusta kõndimist — tunneta, kuidas jalad maad puudutavad ja seejärel õhku tõusevad. Lase meelel kõrgustesse rännata.