Millie, 34
“Kord algas mu menstruatsioon oodatust varem. Ehk teisisõnu — see juhtus keset tööpäeva. Kuidas ma “hea uudise” avastasin? Eks ikka nii, et ma sõna otseses mõttes lekkisin. Peale selle, et mu roosa seelik oli tagant plekiline, oli seda ka mu tool. Ausalt, see polnud just kõige mõnusam algus päevale.“

Chelsea, 27
Aastate eest käisin koos sõbrannade ja nende peredega rannapuhkusel. Mis võiks olla parem kui päike, sõbrad ja meri? Millegipärast olin tollal veel eriti enesekindel — kasutasin enne vette minekut tampooni ja tõmbasin pärast lumivalged lühikesed püksid jalga. Sellele järgnes flirtimine kohalike poistega ja kerge võrkpallimäng … Seejärel suundusin (lõpuks!) WC-sse ja avastasin, et püksid olid täis punaseid plekke. Mis veel hullem, mul pole õrna aimugi, millal need selliseks värvusid.”

Katy, 40
Mäletan, kui käisin kümnendas klassis ja läksin pärast koolipäeva klassivenna poole. Samal ajal kui ta oli köögis meile snäkke toomas (need olid loomulikult ta ema valmistatud), tundsin ühtäkki, kuidas olen täiesti märg. Hirmunult sirutasin end veidi ja nägin, et olin tekitanud lillelisele diivanile suure-suure punase pleki. Kui poiss köögist naasis, olin nii ähmi täis, et ütlesin vaid: “Pean kohe ära minema.” Pärast seda ei julgenud temaga enam suhelda.”

Cassie, 25
Aasta eest hakkasin kasutama tampooni asemel menstruatsioonianumat. Sellega harjumine võttis küll veidi aega, aga lõpuks muutus igati mugavaks. Ühel esmaspäeval läksin tööle, kandes õnneks musti pükse, olles anumakesele truu. Ma kartsin veidi, et see saab vahepeal täis, aga kuna olin lugenud, et selleks kulub 12 tundi, ei võtnud selle eemaldamiseks midagi ette. Ja siis algas koosolek, mis vältas tunde. Järsku tundsin, kuidas ma lekin ja püksid on üleni verised. Õnneks ei märganud seda keegi teine. Kui koosolek lõppes, pagesin WC-sse, toppisin püksid paberit täis ja kimasin kodu poole.”

Allikas: Women’s Health