Paljud meditsiinilised seisundid nagu kõrge vererõhk, diabeet, kõrge kolesteroolitase ja südamehaigused kipuvad olema pärilikud.

Healthy Generation aitab teil ehitada perekonna meditsiinilise sugupuu suhteliselt väikese vaevaga. Ühe kuu jooksul on teil võimalik oma tervisealast sugupuud võrguleheküljel korrigeerida. Kui olete kindel, et haiguste nimekiri enam ei täiene, võite lõpptulemuse ka oma arvitisse laadida.

Põhilised haigused, mida sellel võrguleheküljel käsitletakse, on:

Alzheimeri tõbi
Diabeet
Artriit
Kõrge vererõhk
Rinnavähk
Kõrge vere kolesteroolitase
Jämesoolevähk
Migreen
Depressioon
Munasarjade, emakakaela vähk

Sugupuu koostamine algab sellega, et te panete kirja, kui palju õdesid ja vendi teie vanematel ja teil oli ning seejärel vajutage "Create Family Tree". Olles joonise õigsuses veendnud vajutage "continue" ja te leiate õpetuse kuidas edasi toimida. Neile, kes oma inglise keele oskusele 100%-liselt loota ei või, saavad juhiseid sugupuu koostamiseks lugeda siit eesti keeles.

Sisestage haigused (Enter Diseases)
Klõpsake hiirega iga sugulase nime peal ning vaadake haiguste kontrollnimekirja; seejärel märkige ära kõik haigused, mida see inimene põdes. Võite ka lisada kuni kolm haigust, mida nimekirjas ei ole.

Muudatuste tegemine (Make Changes)
Kui haiguste nimestik on iga pereliikme kohta täidetud, klõpsake "Create Tree" peal ja te näete, et teie valitud haigused ilmusid selle isiku nime juurde sugupuus. Haiguse lisamiseks või eemaldamiseks klõpsake jälle antud sugulase nime peal ning parandage viga. Sugulase lisamiseks või nimekirjast kustutamiseks, klõpsake "Change Tree" peal.

Lõpetage sugupuu ära (Finish Your Tree)
Kui te olete lõpetanud andmete sisestamise iga pereliikme kohta, klõpsake "Finish Family Tree" peal ja te saate oma perekonna meditsiinilise infokogumi.

Trükkige sugupuu välja (Print Your Tree)
Et oma sugupuud välja printida, vajutage klahvile "Print" internetibrauseri ülemises servas või valige "File" ja selle alt korraldus "Print".

Salvestage oma sugupuu (Save Your Tree)
Sugupuu salvestamiseks andke lihtsalt käsk "Save Tree". Teil palutakse sisestada kasutajanimi, mis toimib teie paroolina iga kord, kui te tahate sugupuud vaadata või selles muudatusi teha. Kõik parandused salvestatakse automaatselt. Teie sugupuu säilitatakse 30 päeva arvates viimasest täpsustamisest.

Kopeerige oma sugupuu (Download A Copy of Your Tree)
Te võite kopeerida sugupuu ka oma arvutisse, kui te vajutate klahvile "File" ekraani vasakus ülemises nurgas ning valite sealt alt korralduse "Save As". Kui te kasutate Microsoft Internet Explorerit, salvestage see HTML failina. Kui te kasutate Netscape Navigatorit, muutke laiend faili lõpus .html-ks. Kui teil on fail salvestatud, võite klõpsutada selle peal kaks korda, et kontrollida, kas kõik on korras. Sugupuud ei saa enam muuta, kui te olete selle oma arvutis salvestanud.

Ja nüüd pange vastavalt juhistele kirja kõik, mida oma pereliikmete kohta teate. Jõudu!