Ilmselt oled tuttav tõsiasjaga, et paar liigset kokteili muudavad näo ilmetuks ja kuivaks. Kas sa aga teadsid, et sinu hommikune piimakohv võib tekitada silmade alla musti kotte ning lõuale vistrikke? Või et otsaette tekkivaid kortsusid ja puhmas kulme põhjustab šokolaad?

Veininägu

Tüüpilised sümptomid: punetus või sügavad jooned silmade vahel, kotid silmade all, suurenenud poorid, kuiv nahk, punetus põskedel, sügavad kortsud nina ja suunurkade vahel

See nägu on omane neile naistele, kes naudivad klaasikese veini või kaks igal õhtul. Tõsiasi on see, et selline halb harjumus muudab inimesi visuaalselt palju vanemaks kui nad tegelikult on. Alkohol on suhkrurikas ja see mõjub nahas sisalduvale kollageenivalgule, mis elastsust hoida aitab. Samuti tekitab see põletikulisi protsesse, mis lõppevad punetava näonaha ja nina ning vistrikega.

Kui su nahk on juba korrast ära, siis oleks aeg alkoholist vähemalt ühe kuu pikkune paus teha.

Suhkrunägu

Tüüpilised sümptomid: jooned ja kortsud otsmikul, kotid silmade all, kõhetus, valulikud vistrikud üle terve näo, naha õhenemine, hallikas nahk

Kui sööd palju kooki, saiakesi, valget riisi ja muid süsivesikuid, siis võitleb su nahk igapäevaselt sellega, et noor püsida. Suhkur on üks suur kurjajuur, ta lõdvendab nahka ja tekitab kortse ning seda just eriti silmade piirkonnas. Samuti põhjustab see probleeme otsmikul — piirkonnal, mida seostatakse seedeprobleemidega.

Piimanägu

Tüüpilised sümptomid: paistes silmalaud, mustad kotid silmade all, väiksed valged vistrikud ja mühud lõuapiirkonnas

Kui su kehal on probleeme piimatoodete seedimisega, siis võid peeglisse vaadates näha seal üht vistrikulist ja silmade alt paistes näolappi. Laktoositalumatus on väga levinud probleem ning lisaks seedeprobleemidele väljendub see ka inimese näos.

Gluteeninägu

Tüüpilised sümptomid: paistes roosad põsed, pigmendilaigud ja vistrikud lõuapiirkonnas

Meie hulgast paljud on gluteenitalumatud. Pole vahet, kui palju kreeme ja hoolduseid sa oma näole teha lased — kui sind piinab tsöliaakia, siis aitab nahka korrastada ainult gluteeni menüüst välja jätmine.