Peale piima võib aga soolegaasi põhjuseks olla ka liiga suur kõhutäis, millest seedeensüümid enam jagu ei saa. Vats võtvat ju ligi viis liitrit vastu, kui seda hommikust õhtuni ja aastate kaupa hea-paremaga venitada.

Peeruks (fuih, mis rumal sõna!) on muidki põhjusi. Üks neist kiire ja vähene toidu närimine (igat suutäit on soovitav kolmkümmend-nelikümmend korda läbi närida, kuigi seal lõpuks enam midagi närida ei olegi). Põhjusi võib olla veelgi, mõni soolestik ei talu näiteks liiga külma vett. Loodus annab abi mitmel viisil. Üks võimalus on korisevat ja kärtsuvat kõhtu vaigistada köömnekompressiga.

See vahend sobib ka beebidele. Üks-kaks supilusikat köömneid panna linasesse kotikesse ja soojendada kotti kuumas vees. Siis panna kehasoojuseni jahutatud köömnekott 3-4 minutiks tormisele kõhule. Kompressi võib korrata.

Melissitee on gaaside vastu õige tõhus. Kolmele supilusikale melissilehtedele tuleks valada tassitäis kuuma vett. Lasta kaetult 10 minutit tõmmata. Melissis sisalduvad mõruained korrastavad seedimist.

Kardemoni-koriandritee mõjub ägeda puhituse korral kõige kiiremini. Teelusikas kardemoni ja sama palju koriandrit peenestada ja segada omavahel. Segule valada peale tass (klaas) kuuma vett ja lasta 10 minutit tõmmata. Juua see pisut jahtunult korraga ära.

Veel nõuandeid. Suhkrusisaldusega toit soodustab gaaside teket. Seepärast jooge teed ja kohvi suhkruta (piimasuhkruhäire korral kahjuks ka piima ja kooreta). Tundliku seedesüsteemi puhul tekitavad tormi ka värske rukkileib, kapsad, banaanid, herned-oad (kui kaunvilja korduvalt leotada ja kupatada, kaob see mõju), õunad, sibulad, küüslauk, murulauk. Üldse liiga palju toortoitu, kuigi see organismile muus osas väga kasulik on. Toortoitu tuleks enne söömist pisut aurutada või kupatada, siis koormab see seedetrakti vähem. Ka peenest jahust tooted tekitavad gaase.

Seedetrakti puhastamiseks võimalikest gaasitekitajatest soovitatakse iga päev toidukordade vahel juua klaas leiget vett (mitte gaseeritud).