1. Valmista tervislikke, aga maitsvaid sööke. Kui su partner pole harjunud sööma palju köögivilju ja veidi lahjemaid toite, siis ära looda, et ta sinu figuurisõbralikust kokakunstist alati vaimustatud on. Selle asemel, et pakkuda õhtusöögiks vaid keedetud juurvilju ja kodujuustu, proovi erinevaid tervislikke retsepte, mis meeldivad nii talle kui sobivad ka sulle. Üheks võimaluseks on näiteks röstida ahjus oliiviõliga piserdatud köögivilju.

2. Ära virise. Kui kaaslane valmistab õhtusöögi ise, siis ära hakka kohe näägutama, et „kuidas ma selle küll Kaaluabisse kirja panen?“ või et „see liha on nii rasvane, et mina seda küll ei söö!“. Julgusta teda hoopis kasutama tervislikumaid koostisosi ning tunnusta teda siis, kui ta valmistab midagi just sinu vajaduste järgi.

3. Vaheta lisand välja. Samal ajal kui su teine pool kühveldab taldrikusse makarone, liha ja kastet, vaheta sina näiteks makaronid salati vastu välja. Mina üritan alati poole taldrikust värskete köögiviljadega täita, kuid võtan alati ka niiöelda päris toitu. Nii on mõlemad rahul, kuid minu taldrikutäis annab poole vähem kaloreid.

4. Ära söö sama palju kui su kaaslane. Kui sina oled naine ja tema on mees, siis teie päevased energiavajadused on suure tõenäosusega erinevad. Üritan endale seda pidevalt meelde tuletada, et kui tema sööb kaks portsjonit, peaksin mina ühega piirduma.

5. Veetke koos aega võimalikult aktiivselt. Et teil koos lõbus ja hea oleks, ei pea diivanil vedelema, filmi vaatamata või restorani sööma minema. Meile meeldib näiteks nädalavahetustel koos matkamas käia, sest siis oleme linnakärast eemal värske õhu käes ning saame ennast natuke liigutada. Huvitavad vestlused on garanteeritud!

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.