Kuigi ükski uuring ei väida kindla sõnaga, et trenni tegemine mõjub tervisele veelgi kahjulikumalt, siis on selge, et korralik puhkus aitab kergemini terveneda. Olgem ausad, jõusaalid on ka kohad, kus pisikud kipuvad eriti usinalt levima, sest alati leidub seal mõni inimene, kes jätab masinad või hantlid higist puhastamata ning kui lähed tõbisena nendega end treenima, võivad ka sinu sümptomid süveneda. Lisaks sellele nakatad veel ka teisi või lükkad oma tervenemise edasi.

“Tõenäoline on, et kui oled omadega läbi ja koged sümptomeid nagu kurguvalu või nohu, ei suuda saa niikuinii piisavalt hästi trenni teha,” väidab ka trennipsühholoog Mike T. Nelson. “Lisaks sellele, et võid ise veel haigemaks jääda, võid teistelt trenniskäijatelt mõne haiguse üles korjata või nakatada teisi, mistõttu võitjaid selles olukorras kindlasti ei ole."

Mida siis teha?

Üldiselt töötab siin hästi “kaelast üles poole” reegel ehk kui su sümptomid esinevad just kaelast üleval pool ja tahad siiski trenni minna, eelista kergemaid tegevusi nagu jalutamine või jooga. Kui sümptomid esinevad aga kaelast all pool, nagu iiveldus või oksendamine või sul on hoopis palavik, tasuks jääda koju.

Lisaks, kui lähed siiski trenni, tasuks jälgida oma pulssi. Kui see tõuseb kiiremini kui tavaliselt, võta seda kui märki, et kõik pole päris normaalne ja mine parem puhkama. See tuleb pikas perspektiivis kasuks.

Allikas: Popsugar