Täna avaldame tuntud toidublogiga Sandra Vungi soovitused:

Olen aru saanud, et vaimse tervisega peab sama palju või isegi rohkem tööd tegema kui füüsilisega. Mugav on langeda muredest sõltuvusse ja lihtne on lasta halval domineerida. Ma pean palju pingutama, et oma mõtteid valitseda.

Olen muidu seda meelt, et kõik emotsioonid tuleb endast läbi lasta. Aga kui need muutuvad juba kurnavaks ega vii kuidagi edasi, tuleb pingutada, et negatiivsus sind musta auku ei haaraks. Niimoodi on mul välja kujunenud väikesed nipid, mis muudavad ka argipäeva rõõmsamaks.

Hetked, mida oodata
Alusta mõne mõnusa argipäeva traditsiooniga — sellisega, mida terve päeva ootad. Näiteks vaatad head sarja, loed põnevat raamatut, kuulad pimedas toas või küünlavalgel voodis lamades kõrvaklappidest oma lemmikmuusikat, mängid videomängu (tänapäeval on neid igale maitsele!) või teed pool tundi kosutavat joogat (YouTube’s on palju toredaid videosid algajatele, näiteks “Yoga With Adriene”).

Vesi
Ma olen Kalade tähtkuju ja väga suur veeloom. Seetõttu valmistavad mulle suurt rõõmu igasugused veeprotseduurid ja saunatamised. Nõnda proovingi sattuda teinekord ujulasse, sauna või veeparki. Spaaga ei pea alati ööbimine kaasnema. Vahel piisab ka päevasest lõõgastusest, seejuures ei pruugi hinnad sugugi kallid olla. Mõned tunnid erinevaid saunasid, mullivanne, veetorusid ja ujumist ning jälle on tükk aega mõnus olla.

Hea toit
Suure toiduarmastaja ja veganist kokana ei saa ma üle ega ümber toidust. Kokkamine on minu jaoks üks lõõgastavamaid tegevusi maailmas. Söögitegemise ajal olen ma täiesti süvenenud ja kõik muud mõtted oleks nagu välja lülitatud. Eriti kosutavalt mõjub aga see, kui saab nautida pärast kokkamist maitsvaid tulemusi.

Kui muidu on toit sinu elus pelgalt kiireks kõhutäiteks, siis soovitan kas või ühel või paaril õhtul nädalas mõni uus retsept ette võtta ja põnevasse kokkamismaailma süveneda. Loomulikult ei saa ma jätta siin soovitamata jätta enda retseptilehte ja kokaraamatuid.

Füüsiline liigutamine
Kui ma kunagi ei armastanud absoluutselt mingisugust trenni, siis nüüd ma enam selleta ei saa. Ükskõik, kas jooks värskes õhus, pikk jalutuskäik, kodune jooga, mõni lõbus YouTube’i trenn — pärast korralikku higistamist on tuju alati hea.

Unistamine
Ma olen elu aeg väga suur unistaja olnud. Ja kui ma praegu enda unelmatele mõtlen, tuleb käsi südamel tunnistada, et paljud neist on ka täide läinud. Unistamine on suurepärane! Seejuures peab unistama suurelt ja palju. Ükskõik, kas unistad karjäärimuutusest, maale kolimisest, enda firma loomisest, reisimisest, paremast suhtest või millest iganes. Südamelähedaste unistuste nimel peab ka julgelt tegutsema. Pole kunagi olemas ideaalset hetke, tuleb lihtsalt otsast pihta hakata.