Alternatiivsed raviviisid on osutunud täieliku reproduktiivse funktsiooni korrigeerimisel ja taastamisel äärmiselt tõhusaks. Reproduktiivtervise puhul on toitumine esmatähtis. Iseäranis olulised on C-vitamiin, seleen ja tsink. Viimane on kriitilise tähtsusega, kuna aitab säilitada optimaalset seemnevedeliku taset ja on hädavajalik nii meeste kui ka naiste reproduktiivorganite funktsioonile — tsink on ühtlasi üks mineraale, mis kahaneb püsiva stressi ja toksiliste eluviiside puhul kõige kiiremini.

C-vitamiin on tähtis sperma tootmisel, kuna parandab liikuvust. Seleeni puudust on seostatud meestel sperma vähesuse ja steriilsuse ning naistel viljatusega. Seda mineraali leiab parapähklitest, nii et vaata, et need maitsvad pähklid kuuluksid regulaarselt sinu menüüsse.

Toksiinide vähendamine suurendab elujõudu ja viljakust ning tõstab libiidot. Alkohol ja tubakas on tuntud selle poolest, et kahandavad sperma hulka ja võivad naiste puhul takistada viljastatud munaraku implantatsiooni.

Praetud, rasvaste toitude, suhkru ja kofeiini tarbimist tuleb vähendada ja võimalusel neist üldse loobuda. Rohke rasvhapete (mida leiab linas, kanepis, rasvases kalas, kõrvitsaseemnetes) sisaldus menüüs on tõestanud oma kasulikkust.

Selle ja teised praktilised nõuanded kogu pere ravimiseks leiad Melisssa Corkhilli teosest “Looduslikud kodused ravimid”.