Hiljutises uuringus küsitleti 147 tervisliku eluviisi pooldajat, kel on aastaid sama kehakaal olnud. Selgus, et neil on nii mõndagi ühist. Peamiselt kuulavad nad enda keha. Siin on kuus harjumust, mis neid kõiki ühendab.

Ära jäta hommikusööki vahele
See on ammu teada-tuntud tõde, et hommikusöök on kõige olulisem toidukord päevas. Uuringus selgus, et osalejaist lausa 96 protsenti ei jäta seda kunagi vahele. Muide, päev algab ideaalselt, kui sööd hommikuks puu- ja juurvilju ja mune. Seega valmista endale üks korralik smuuti ja maitsev omlett.

Higistamine teeb ainult head!
See ei tule sulle kindlasti üllatusena: füüsiline aktiivsus käib tervisliku eluviisi juurde. Nelikümmend kaks protsenti küsitletuist teevad trenni pea viis korda nädalas. Kui see tundub sinu jaoks veidi liig või sa ei leiaks nii palju vaba aega, siis eelista pigem treeningut, mis paneb su higi voolama.

Kaalu ennast regulaarselt
Jaa, meil kõigil on omamoodi “suhe” kaaluga. Küll tekitab selle näit meis kerget pettumust, küll siirast rõõmu. Kuid tegelikult peaksid end kaaluma vähemalt korra nädalas. Niimoodi võid olla kindel, et sa ei võta vahepeal liiga palju juurde.

Hoidu karmidest dieetidest
Tahad püsida ideaalkaalus? Ära proovi erinevaid kahtlaseid dieete. Selle asemel jälgi, et su keha saaks toidust kõik vajaliku kätte. Loomulikult ei tähenda see, et võiksid süüa iga päev kõike, mida hing ihaldab. Kuid selleks on mõeldud n-ö patustamispäev, mida võid lubada endale kord nädalas.

Saa enda köögiga sõbraks
Sa ei viitsi pärast pikka tööpäeva kokata, selle asemel ostad pigem poest valmistoidu kaasa. See on suurim viga. Usu, maitsva ja tervisliku roa saad valmistada ka 10-15 minutiga.

Kuula enda keha
Oled sellest väljendist kuulnud, aga pole seni sellest juhindunud? Ürita edaspidi jälgida, mida su keha sulle ütleb — näiteks seda, kas tegemist on päris näljaga või on sul hoopis janu. Joo klaasitäis vett, oota 15 minutit ja vaata, kas tahad veel süüa. Samuti ürita eelistada kvaliteetset toorainet ning hoidu töödeldud toidust.

Allikas: Women’s Health