1. Kõrvaaugud

Mitte need, kuhu kõrvarõngaid pannakse, vaid ikka need, mis viivad kuulmekanalisse. Seal on väga õrn nahk ja ka lihtsalt selle kratsimine võib seda vigastada ja bakterid saavad sealt sisse minna ja palju paha teha.

2. Nägu

Muidugi pead sa oma nägu katsuma siis, kui sa seda pesed või puhastad, aga muul ajal ära seda tee. Bakterid su kätel põhjustavad nahainfektsioone ja lisaks ummistab õlikiht su sõrmedel näonaha poore.

3. Silmad

Silmade katsumine ja hõõrumine viib bakterid silma ja kuna silma limaskest on väga õrn, võib kergesti põletik tekkida.

4. Suu

Huulte näppimine on väga halb komme — nii seame ise oma tervise niiviisi suurde ohtu, sest sööme sisse kõik bakterid ja viirused, mida ümbruskonnas leida on.

5. Ninasõõrmete sisemus

Hiljutine uurimus tõestas, et inimesed, kellel on komme nina nokkida, kannavad 51% tõenäolisemalt oma sõõrmetes staphylococcus aureus bakterit, mis on bakteriliik stafülokoki perekonnast, mis võib tekitada furunkuleid, karbunkuleid, lihasehaiguseid ja hullematki.

6. Nahk küünte all

Küünte alla meeldib paljudel bakteritel koguneda, nii et tegelikult mida lühemad küüned sul on, seda hügieenilisem see piirkond on. Küünealuste nokkimine — või veel hullem: küünte närimine — võib tekitada paljusid vastikuid põletikke ja infektsioone.

Allikas: Men’s Health