1. Miks on veri menstruatsiooni lõpus tumedam?

Sest see on veri, mis on su kehas kauem olnud vanaks läinud. Aga muretsema ei pea, see on täiesti normaalne ja tervislik.

2. Kas vastab tõele, et kui sul kunagi menstruatsiooni ei ole, ei jää sa kunagi rasedaks?

Kui tütarlapsel 17ndaks eluaastaks päevi alanud ei ole, kutsutakse need kunstlikult esile. Jah, on naisi, kes meditsinilistel põhjustel verd ei erita ja nemad tõesti ei saa kunagi rasestuda ka. Aga neid on vähe.

3. Pidevalt hoiatatakse toksilise šokksündroomi eest, mis tampoonide kasutamisel võib tekkida. Kui tihti siis tuleks tampoone vahetada?

4-6 tundi on täiesti normaalne tampooni sees hoida. Paar-kolm korda päevas tampooni vahetada piisab ja öösel võib sellega magada ka.

4. Kas see, et vere sees on mõnikord tumedad tükid, on normalne?

Jah, täiesti normaalne ja seda juhtub kõigil. Naistearstile peaksid sellest rääkima siis, kui sul on väga ohtra voolusega päevad ja veri on pidevalt tükiline.

5. Miks päevade ajal tissid valutama hakkavad?

Ka see on täiesti tavaline nähe, mille pärast ei pea muretsema. Üks asi, mis võib olukorda hullemaks muuta on kofeiin. Nii et kui tead, et menstruatsiooni ajal rinnad valutavad, vähenda oma igapäevast kofeiinikogust ja peaksid üpris kiiresti muutust märkama.

6. Miks enne päevi pea valutama hakkab?

Ka see ei ole eriti haruldane ning võib vanusega hullemaks minna. Mõni migreen on hormoonidega seotud, mõned aga mitte. Östrogeenitaseme langusega võib küll migreen tekkida. Samuti siis, kui lõpetad beebipillide võtmise. Igal juhul peaksid oma günekoloogiga nõu pidama,

Allikas: Buzzfeed