1. Iha süüa pori

Pori, savi, süsi, kriit, papp, puhastusvahendid — kui sellised söödamatud asjad isutavad, on väga suur tõenäosus, et sind kimbutab rauapuudus.

2. Lusikakujulised küüned

Kui küüned muutuvad keskelt nõgusaks ja kaarduvad servadest väljapoole, võtavad n-ö kergelt lusika kuju, siis on üks võimalik põhjus rauavaegusaneemia.

3. Lõhenenud huuled

Külmad talved, kuivad ruumid ja paljusid kimbutav harjumus huuli pidevalt keelega niisutada — need on põhjused, miks me kõik ilmselt aeg-ajalt katkiste huultega oleme. Aga kui huuled on pidevalt lõhenenud ja lisaks ka suunurgad katki, siis lase vere rauataset kontrollida.

4. Paistes keel

Veidi üles paistetanud ja veidi õrn keel ei pruugigi silmaga märgatav olla, aga seda on tunda närimisel ja neelamisel ning see on järjekordne võimalik rauapuuduse sümptom.

5. Jääkuubikute söömine

See, et sulle meeldib vahel pärast kokteili lõpetamist klaasi põhjast jääkuubikud ka nahka pista, ei näita veel rauataseme kohta midagi, küll aga võib näidata see, kui sa võimaluse korral kohe kotitäite viisi jääkuubikuid nahka pistaks.

6. Rahutute jalgade sündroom

Kui sa ei suuda töölaua taga või bussis istudes või isegi voodis lamades oma jalgu kuidagi paigal hoida, siis on sul rahutute jalgade sündroom, mille üheks peamiseks põhjuseks peetakse raua vähesust veres.

Allikas: Prevention