1. Hinga sügavalt

Sa võid teha seda ükskõik kus. Seistes, istudes või lamades. Keskendu. Alguses hinga nagu tavaliselt. Siis hinga sügavalt sisse, lugedes mõttes neljani ja öeldes “ma olen…” Sügavalt välja hingates loe samuti mõttes neljani, öeldes ”…rahulik”. Korda seda tsüklit vähemalt neli korda.

2. Tee endale punktmassaaži

Pea, näo ja käte piirkonnas on punktid, mis on väga lähedal närvilõpmetele ja millega saab leevendada pingeid ja lõdvestada närvisüsteemi. Näiteks pigista sõrmede vahel oma pöidla ja nimetissõrme vahele jäävat ala. See rahustab sind maha nii närvilisel koosolekul kui inimeste vahele kiilununa toidupoe sabas oma maksmiskorda oodates.

3. Kuula rahustavat muusikat

Keha sisemised rütmid lähevad muusika rütmiga kaasa. Näiteks kui sa oled mere ääres, hakkad sa aeglasemalt hingama ja südame rütm läheneb merelainete rütmile. Ka aeglane ja lõõgastav muusika lõõgastab ka sinu pekslevat südant.

4. Tantsi see endast välja

Tantsi kas üksi või kellegagi koos. Ükksinda saad end välja elada ja sedasi lõõgastuda, kahekesi lisandub keha liigutamisele ka romantiline ja seksuaalne säde, mis põletab stressi otsekohe.

5. Loetle endale asju, mille eest tänulik olla

Mõtle igal õhtul välja kolm asja, mille eest möödunud päevale vaadates tänulik olla. Need võivad olla ka väikesed asjad — nagu näiteks üks eriti hea tass kohvi — või suuremad, näiteks mingi hea uudis su peres. Tänulikkus ei rahusta sind ainult praegusel hetkel, vaid aitab sul tõelise rahu leida.

Allikas: Prevention