Ekstra neitsioliiviõli

See looduslik esimesest külmpressist saadud oliiviõli sisaldab sellist proteiini, mis kaitseb kõhresid ja toimib liigeste lubrikandina. Lisa ekstra neitsioliiviõli salatitesse, pastadesse ja köögiviljavokkidesse.

Keefir

See hapendatud piimatoode sisaldab tervet armeed häid baktereid, eriti hoolega tuleb esile tõsta L. casei bakter (kindlasti oled telereklaamidest selle bakteri nime kuulnud). Seda bakterit pidevalt tarbides vähenevad liigeste põletikutunnused. Kasuta keefiri piima asemel hommikuhelveste peal või lisa smuutidesse.

Apelsinid

Apelsinid sisaldavad suurel määral selliseid bioaktiivseid pigmente, mis vähendavad liigeste põletikulisust. Kui sööd apelsini paljalt, katsu koorida nii, et valge koorealune kiht jääks alles või näri see pärast koorte küljest ära, nagu tegid nõuka-aegsed lapsed defitsiidiajastul. Smuutidesse ja toormahla aga viska viljad koos koortega.

Lõhe

See kala on omega-3 rasvhapete kuningas! Selle rasvhappega on tehtud lugematuid katseid ja veendutud üha uuesti, kui hästi see ravib põletikulisi liigeseid ja isegi artriiti. Söö lõhet ja ära vaata ka kalamaksaõli poole viltuse pilguga.

Kurkum

On tehtud katse, kus selgus, et kurkumiekstrakti igapäevane tarbimine vähendab liigesevalusid sama jõuliselt kui 800 mg ibuprofeeni päevas. Seda teeb kurkumis sisalduv antioksüdant nimega kurkumiin. Lisaks oma kasulikkusele on kurkum väga hea maitsega ja imeilusa erkkollase värviga. Sobib riisitoitudesse, köögiviljapadadesse, salatitesse ja saad rõõmsamat värvi toidu, rahulolevama kõhu ja tervemad liigesed.

Allikas: Runner’s World