Maggie Smith

Maggie Smithi teatakse kõige paremini ilmselt Harry Potteri filmidest, kus ta mängis professor Minerva McGonagalli. Sellel vapral proual diagnoositi rinnavähk 2008. aastal, kui naine oli 73aastane. Hoolimata raskest haigusest ja keemiaravist jätkas Smith filmi "Harry Potter ja segavereline prints" võtteid ning viskas ajakirjale The Times nalja, et nägi sel ajal välja nagu keedetud muna, sest oli kaotanud kõik oma juuksed.

Nancy Reagan

President Ronalt Reagani lese rinnast leidsid arstid ohtliku tüki 1987. aastal ning naine otsustas lasta eemaldada oma mõlemad rinnad.

Suzanne Somers

Somers (63), kes on tuntuks saanud nii näitlejannana, lauljannana kui ka 80ndatel väga populaarseks saanud treeningvahendi Thighmaster reklaaminäona, sai rinnavähidiagnoosi aastal 2001. Ta käis noa all ning läbis kiiritusravi, kuid keeldus kategooriliselt keemiaravist. Praegu toetab Somers alternatiivseid ravivahendeid, soovitades inimestel tervislikult toituda, treenida ja stressiga võidelda, kuid tema väljaütlemised keemiaravi vastu on sundinud Ameerika Vähiliitu sõna võtma ja väljendama muret Somersi avalduste peale tema väheste meditsiiniliste teadmiste tõttu.

Olivia Newton-John

"Grease`i" staar sai diagnoosi 1992 aastal, ta paranes edukalt ning osaleb sellest ajast peale aktiivselt ennetus- ja teavitustöös. Austraallanna kogub hetkel raha, et ehitada Melbourne`i omanimeline vähikliinik.

Kylie Minogue

Austraaliast pärit lauljatar, kellel avastati vähk 2005. aastal ning kes jättis selle tõttu pooleli käimas oleva maailmaturnee, on olnud naistele fantastiliseks eeskujuks. Pärast seda, kui tal rinnavähk diagnoositi, ummistasid naised üle kogu maailma vähikliinikud ning hakkasid oma tervisele rohkem tähelepanu pöörama.

Cheryl Crow

Kui lauljanna 2006. aastal arsti juurde rutiinsesse kontrolli läks, ei osanud ta aimatagi, et tulemused võiksid nii šokeerivad olla. Crow mõlemast rinnast leiti kahtlasi tükke, kuid tänu varajasele avastamisele õnnestus arstidel õigel ajal jaole jõuda ning naine paranes täielikult.

Cynthia Nixon

"Seks ja linna" näitlejatar hoidis oma võitlust rinnavähiga salajas ning tuli sellega avalikkuse ette alles kaks aastat pärast diagnoosi saamist. Nixon alustas rutiinseid kontrolle naistearsti juures juba varakult, sest tema emal oli kaks korda vähk diagnoositud ning tänu kontrollile õnnestus arstidel kasvaja väga varakult avastada.

Martina Navratilova

Tšehhi-Ameerika tenniseäss ja geiaktivist Navratilova sai diagnoosi 2010. aastal. Vähiteade mõjus talle rängalt ja naine võrdles seda tema isikliku 9/11-ga (ehk 9.sept terrorirünnakuga). "Sa ei unusta kunagi päeva, mil su elu muutub täielikult!" Juba kaks nädalat pärast rinna eemaldamist osales vapper naine triatlonil ning osales kiiritusravi ajal tenniseturniiril. Navratilova, kes ei olnud enne haigestumist mammogrammuuringus käinud, teeb seda nüüd regulaarselt.

Christina Applegate

"Tuvikestest" tuule tiibadesse saanud näitlejataril eemaldati rinnavähi tõttu mõlemad rinnad ning lasi need plastikakirurgidel hiljem taastada. Christina on näinud pealt oma ema võitlust rinnavähiga. Ta ise laseb oma rindu regulaarselt kontrollida 30. eluaastast saadik.



Anastacia


Poplauljatar sai šokeeriva diagnoosi 2004. aastal, kui läks enne rinnavähendusoperatsiooni arsti juurde kontrolli. Arst soovitaski tal ka mammogrammi teha. Lauljatar,
kes juhib vähivastast heategevuskampaaniat, süüdistab haiguse tekkes tohutut stressi, mida ta toona taluma pidi.

Sonique

Sonique`il, kes sai kuulsaks lauludega „I Put A Spell On You“ ja „It Feels So Good," avastati kaugelearenenud rinnavähk 2009. aastal. Ühe lõikusega ei õnnestunud arstidel kasvajat eemaldada, selleks läks vaja ka teist operatsiooni.

Allikas: iVillage.com