Köharohud ja muud ravimid, ning mikstuurid ei aidanud. Ingveri tee ja selle aurude hingamine kergendasid küll seda ainult väheke. Käisin ka perearsti juures, kes kirjutas välja antibiootikume. Peale antibiootikumide võtmist läks asi veel hullemaks. Köhahood (minutis kaks köhahoogu) ja valud hingamisteedes (bronhides) muutusid väljakannatamatuks,arvasin juba lõppu lähedal olevat. Või, et põen vähemalt mõnda ohtlikku grippi nagu linnu- või seagrippi.

Tütar soovitas mul minna spaa soolakambrisse. Teadsin ammu, et meresoolal on baktereid hävitav toime. Heast soovitusest aga haarasin lennult. Kuna mul aega spaa külastuseks polnud, siis leidsin hea lahenduse. Ostsin poest jämedat meresoola. Jahvatasin supilusikatäie meresoola nõuka-aegse kohvimasinaga pulbriks. Kuumutasin taldrikul mikrolaineahjus ja pärast jahtumist puistasin puru kilekotti. Sulgesin kilekotisuu nii, et sain selle täis puhuda. Korra toksasin käega vastu kotti ja tõmbasin läbi suu kiiresti sõõmu soolatolmust õhku kopsudesse. Tulemus oli hämmastav. Minuti pärast ma ei köhatanud kordagi ja nii kolm tundi järjest. Valugi oli rinnust kadunud. Kuid siis hakkas hingamisteedes jälle kihelema. Tundsin, et köha hakkab tagasi tulema, kordasin protseduuri ja jälle kõik kadus.

Nii ma siis tegutsesin mõned päevad, kuid protseduuride vahed muutusid järjest pikemaks. Palavik kadus koos köhaga ja miski ei häirinud. Teisi ravimeetodeid ka enam ei kasutanud. Kui ma ühe päeva olin tervelt juba protseduuri vahele jätnud tundsin, et köha hakkab uuesti kõditama. Siis jätkasin protseduuri ühe korra päevas nädal aega. Kuivus hingamisteedes kadus ja hakkas erituma kergelt soolakat röga. Haigus oli võidetud.

Muide, kilekott soolapulbriga oli mul alati kaasas. Kuna sool imab endasse niiskust, siis tuli see mul aga aegajalt taldrikule puistata ja jälle mikrolaineahjus kuumaks ajada, et niiskus välja saada. Sest niiske sool ju ei lendu tolmuna ja nii pole seda võimalik ka sisse hingata.

Tänaseks on sellest kogemusest möödas juba üheksa kuud. Köha pole enam vaevanud ja palavikku pole ka olnud. Ma pole suitsetaja.
Meresoolal on antibakteriaalne toime. Soolakambrites kasutatakse ka meresoola ja pihustatakse õhku tolmuna. Samamoodi inimesed hingavad seda sisse. Aga jõuad sa siis neli korda päevas seal käia, et see sõõm kätte saada.

Sool ju tegelikult ravib nii astmat kui bronhiiti. Soolatolm kleepub just nendele haigetele ja niisketele kohtadele. Minul oli kuiv köha. “Märja” köha korral võib paar sõõmu teha. Suhu tuleb pärast hingamist soolakas maik.
Esimene kord peaks aga kindlasti vähem manustama ja vaatama, et allergiat ei oleks. Üledoose ka ei tohi mingil juhul teha.

Alanud on gripihooaeg. Räägitakse igasugustest köhadest, mis kestavad paar kuud. Miks peab end mürgitama ravimitega, mis hiljem ka tüsistusi toovad? Puhas meresool on aga looduslik produkt. Soolakambreid kiidavad kõik.

Kurgu ja hingamisteede põletiku korral soovitatakse ju ikka soolveega kuristada. See on aga kibe ja ebameeldiv. Minu variant on aga palju efektiivsem, sest sool jõuab kaugemale ja kus vaja, lahustub. Ei midagi ebameeldivat. Nohu ning kurgupõletik ka kaob,sest sool satub ka kurku ja sealt ninna.

Väikelaste puhul tuleb vaid pisut leidlikust kasutada ja leida nurgake (näiteks vannituba), kus soolatolmu üles keerutada. Selles tolmus veidi aega viibides saate haigust ka ennetada.