1. Abort on naise tervisele ohtlik

99,75% abortidest ei mõju naise tervisele halvasti ega põhjusta probleeme. Eelmisel aastal jälgisid California ülikooli teadlased 55000 naist kuue nädala jooksu pärast abordi tegemist ning selgus, et vaid 0,25% naistest ilmnes pärast raseduse katkestamist tervisehädasid.

See, et abort on tervisele ohutu, võib tulla paljudele üllatusena, sest USA populaarsetes teleseriaalides ja filmides juhtub liigagi tihti, et naised kas surevad või jäävad abordi tagajärel viljatuks. Koguni 9% ekraanitegelastest, kes raseduse katkestavad, kannatavad ränkade tagajärgede all.

2. Medikamentoosne abort on kättesaamatu haruldus

USAs katkestatakse iga viies rasedus tablettide abil ja ka Eestis on see meetod järjest levinum.

3. Naised, kes raseduse katkestavad, kahetsevad seda elu lõpuni

Tegelikult ei ole tõestatud, et naised, kes otsustavad aborti teha, tunneksid suuremaid süümepiinu või kahetseksid oma otsust rohkem kui need, kes planeerimata raseduse lõpuni kannavad.

Muidugi keeb iga naise sees pärast protseduuri emotsioonide virvarr, kuid lõpptulemusena on 95% naistest oma otsusega rahul.

4. Loode tunneb abordi ajal valu

On tõestatud, et looted ei tunne valu kuni 24.rasedusnädalani. Enamik rasedusi katkestatakse aga enne 12.rasedusnädalat.

5. Naised teevad aborti peamiselt seetõttu, et neid sunnitakse selleks

Surve pere ja lähedaste poolt võib küll tulla, kuid see ei ole peamine põhjus, miks naised abordi kasuks otsustavad.

2005. aastal Guttmacheri instituudis läbi viidud uuringust selgus, et vähem kui 1% tunnistas raseduse katkestamise põhjusena tugevat survet pereliikmete poolt. Samale tulemusele jõudsid 2013.aastal ka USA teadlased.

6. Naised ei teeks aborti, kui nad teaks, mis tunne on ema olla

Tõsiasi on see, et enamik raseduse katkestajatest on emad. 61% naistest, kes 2008.aastal aborti tegid, olid emad, 34%-l oli kaks või enam las, selgus Guttmacheri instituudi uuringust.

Allikas: Huffington Post