Liighigistamisest üldiselt

Arvatakse, et kuni 3% rahvastikust kannatab tõsise liighigistamise ehk hüperhidroosi all. Tõenäoliselt peab end kuni 25% inimestest “tugevateks higistajateks”. Paljudel juhtudel ei ilmne mingit liigse higistamise põhjust. Tegemist võib olla sümpaatilise närvisüsteemi üliaktiivsusega, millest tuleneb suurenenud närvisignaalide hulk naha higinäärmetesse. Mõnikord võib selline selge põhjuseta ehk idiopaatiline higistamine ilmneda juba varajases lapseeas ja olla geneetiliselt üle kantud. Vahel võib higistamine olla seotud mõne teise meditsiinilise seisundiga, nagu kilpnäärme üliaktiivsus, närvikahjustus diabeedi tõttu, seljaaju kahjustused, psühhiaatrilised häired (paanikahood või rahutus) või menopausi ja hormonaalsete muutustega seotud kuumad hood.

Higistamine on regulaarne igapäevase elu osa ja vajalik keha jahutamiseks. Siiski, liigne higistamine on ebameeldiv ja häiriv, põhjustades sageli ka tugevat lõhna. Kuuldavasti on inimestel tekkinud küsimusi, kas higistamise peatamine mingis piirkonnas ei häiri keha jahutamist. Siinkohal võiks mainida fakti, et kuna näiteks kaenlaaluste pindala on üle 300 korra väiksem kogu keha pindalast, ei mõjusta higistamise peatamine sellel alal keha soojaregulatsiooni.

Antiperspirandid on esmavaliku vahenditeks liighigistamise ravis. Sageli ei pruugi laiatarbetoodetest piisavalt abi saada, mistõttu tuleb proovida tugevamaid preparaate.

Kuidas Maxim toimib?

Maxim on väga efektiivset, ohutut ja kõrges kontsentratsioonis alumiiniumkloriidi lahust sisaldav patenteeritud higipulk (alumiinium on ohutu Ameerika Vähiliidu – American Cancer Society – väitel). Patenteeritud koostis võimaldab alumiiniumkloriidi ioonidel eralduda üksteisest ja muutuda vabadeks ioonideks. Selle tulemusena toimib alumiinium vahetult higinäärmete juhadele. Need tõmbuvad kokku ja takistavad higistamist.

Maxim`i kasutamise lõpetamisel taastub higinäärmete juhade normaalne suurus ja higistamine tekib uuesti. Maxim ei sulge higinäärmete avasid täielikult, säilitades naha normaalse hingamise. Higipulga patenteeritud puhverdatud lahus on tehtud vee baasil ja nahal hästi talutav. Maxim on lõhnatu ja värvitu. Toode on niivõrd efektiivne, et paljudele inimestele piisab vaid 1-2 kasutuskorrast nädalas.

Kellele on Maxim kasulik?

Maxim mõjub efektiivselt mõõduka kuni tugeva higistamise korral, mil tavalised antiperspirandid ja deodorandid jäävad nõrgaks. Samuti sobib Maxim inimestele, kes kannavad kitsast riietust ja seetõttu higistavad rohkem. Maxim on suureks abiks mitmete emotsionaalset stressi põhjustavate sündmuste (näiteks intervjuud, avalikud esinemised, kohtumised jms) korral, kus higistamine võib olla intensiivistunud.

Kuidas Maxim`i kasutada?

Parimate tulemuste saavutamiseks tuleb higipulka kasutada õhtuti, enne magama minekut. Järgige allolevaid juhiseid.’

1. Pange Maxim antiperspiranti kaenla alla või teistesse higistavatesse piirkondadesse õhtuti, enne magama minekut. Öösel nahk higistab vähem, aine saab imenduda pooridesse ning ning higipoorid tõmbuvad antiperspirandi toimel kokku. Selle tulemusena oluliselt väheneb või peatub higistamine kaenla all, jalgadel, kätel ja näol. Vahendi mõju ei kao hommikul peale duši all või vannis käimist. Kui soovite, võite päevaks kasutada oma tavapärast deodoranti.
2. Kasutage Maxim`i säästvalt. Toime saavutamiseks on vajalik vaid väike kogus ainet.
3. Kasutage Maxim`i õhtuti, kuni higistamine peatub. Soovitud tulemuste saabumisel proovige vähendada antiperspirandi kasutamist mõnele korrale nädalas või vastavalt vajadusele. Kui tekib higistamine, siis jätkake igapäevaselt.
4. Maxim sobib kasutamiseks ka kätel, jalgadel ja näol (vältida silma sattumist).

Millised on võimalikud kõrvaltoimed Maxim`i kasutamisel?

Antiperspirandi kasutamisel on esinenud ~5-8% inimestel nahaärritust, kipitust ja sügelemist. Nendel kõrvaltoimetel on siiski sageli aja jooksul tendents taanduda või väheneda.

Ärritusnähtude vältimiseks ja vähendamiseks on soovitatav:

- mitte kasutada Maxim`i katkisel või ärritunud nahal ja vahetult peale raseerimist
- kanda antiperspiranti väikeses koguses täielikult kuivale nahale
- loputada hommikul nahka
- lõpetada Maxim`i kasutamine, kui tekivad ärritusnähud ja oodata, kuni need taanduvad. Seejärel proovida jätkata väiksema aine kogusega ja/või harvemini, näiteks 2-3 korda nädalas või vastavalt vajadusele. Hormoonsalv leevendab kipitust ja sügelemist. Kui ärritusnähud jäävad püsima, siis lõpetada toote kasutamine.

Maxim`i müügikohad:

Tallinna Kesklinna apteek Narva mnt.13, Stockmanni apteek, Tallinna Linnaapteek Pärnu mnt 10, Tallinna Südalinna apteek Kaubamaja tn.6, Lasnamäe Tervisekeskuse apteek, Tartu Gildi apteek Gildi tn.8