1. Gaasid

Mõned toidud, mida meie keha ei suuda hästi seedida on just need, mida soolestikus elavad bakterid armastavad. Needsamad toidud tekitavad seedimisel palju gaase. Näiteks kuuluvad siia hulka kõiksugused kapsad, oad ja piim. Vajadusel võid nende söömist piirata, kuid pea meeeles — normaalne inimene väljutab gaase umbes 16 korda päeva jooksul.

2. Krooksumine

Kui sa krooksud, siis tõmbuvad su lihased kokku, et söögitorust või juba madalamalt kõhupiirkonnast liigset õhku väljutada. Väldi kiiresti joomist või liigselt gaasilisi jooke, mis panevad sind rohkem õhku alla neelama. Samuti väldi kohvi, alkoholi ja tomateid.

3. Sügelus

Miks nahk sügeleb? Sest selle peal on mingi ärritaja, millest sügamisega lahti saab. Miks me aga sügamist lõpetada ei suuda? Kuna see tekitab nii head tunnet, siis saab ka meie aju “mõnupiirkond” stimuleeritud ja tegevuse lõpetamine tundub täiesti võimatu. Selleks, et nahka mitte lõhki kratsida kraabi näiteks diivanit. Vajadus sügada läheb paari-kolme minutiga üle.

4. Luksumine

Luksuma hakkame me siis, kui õhumull on kuskile kinni jäänud. Kuidas sellest lahti saada? Selleks on ilmselt igal inimesel oma tehnika — mõni ootab, mõni joob vett, mõni hoiab nina nina kinni. Proovi, mis sinul aitab.

5. Silmade pilgutamine

Inimene pilgutab oma silmi, et neid niisutada, puhastada või ohtude eest kaitsta. Kui miski lendab su silme ees, siis hakkad sa automaatselt kiiresti silmalauge kokku suruma. Kindlasti kasuta silmatilku ja veendu, et sa piisavalt ikka magad — väsinud silmad muutuvad kuivaks.

6. Köhimine

Kui kopsud on kurvad, siis hakkad sa köhima. See tähendab, et hingamisteedesse on sattunud midagi, mis sinna tegelikult ei kuulu. Ainukeseks variandiks ongi see lõpuks välja köhida.

7. Aevastamine

Aevastamine viib ninast võõrad ärritavad kehad välja. Tegemist on täiesti tavalise kaitsemehhanismiga. Kui sa tõesti aevastada ei taha või ei saa, siis pane näpud nina alla ja hoia neid seal seni, kuni hoog üle läheb. Üldiselt aga siiski tasuks pahalane ninast välja saada.

Allikas: Redbook Magazine