Iga päev tuleb inimestel ette stressi ja negatiivseid emotsioone tekitavaid olukordi. Kõik see kuhjub ja ladestub sisemistesse organitesse ja närvisüsteemi. Need emotsioonid laastavad inimese keha ja meelt ning vallandades erinevate organite düsfunktsioneerimist. Kurbus häirib kopsude tööd, hirm puudutab neere, viha koguneb jälle maksa…

Seega Hiina meditsiini järgi on need negatiivsed emotsioonid, mis vallandavad haigusi. Ja igal organil on oma emotsioon. Hiina meditsiini järgi kutsutakse seda energiat Chi’ks, mis sõltub suurel määral verest. Hiina meditsiini eksperdid väidavad, et veri on energia ema ja energia on jällegi vere isand.

Stressi tekitavaid olukordi on võimatu vältida. Selleks, et neid ületada, kasutavad inimesed strateegiaid, mille eesmärk on probleeme lahendada või õppida oma emotsioone paremini kontrollima, et leevendada tagajärgi. Probleemide vältimine on halb mõte, sest pikemas perspektiivis see hoopis tõstab stressi taset ja kiirendab haiguse kulgu

Neerud on kui yin`i ja yang`i alusbaasiks. Seega on nad kogu keha kõige olulisemad energiakeskused. Neere seostatakse kuulmise ja hirmuga. Neerude ravi puudutab kõiki teisi süsteeme.

Maks filtreerib verd. Maks tagab energiavoolu kogu kehas ja kontrollib mõtete voolu. Maks töötab korralikult ilma stressi ja pingeteta. Sügelemine, peavalud ja pearinglus on märguanneteks maksa töö häiretest.

Märgid, mis näitavad, et maksa töö on häiritud, on emotsionaalsed ja füüsilised. Emotsionaalsed märgid on viha, ärritatavus, kangekaelsus, ängistus, kibestumus ja vägivald… Füüsilisteks märkideks on menstruaalprobleemid, väsimus, pinged, allergiad…

On tõsi, et armastus ja kannatused käivad läbi südame. Teisi organeid aga võivad puudutada hingelised probleemid. Teisisõnu: piinatud ja masenduses hing segab mingil määral südame tööd, hingemisteid ja seedeelundeid. Samuti on hingeprobleeme näha keha pealt: rinnakult, seljalt ja kätelt.

Millised on keha kõige nõrgemad kohad?

Selg: tugevad seljavalud ja pinged selja piirkonnas annavad teada, et sa kannad kogu maailma valu oma seljas.

Hingamisteed: hingamisraskused viitavad probleemidele mõningate isikute, situatsioonide või sündmustega, mis sind lämmatavad.

Süda: süda on seotud emotsionaalse eluga. Enne suurt kohtumist ju pulss tõuseb.

Seedeorganid: seedeorganite probleemid nagu gastriit või maohaavandid on põhjustatud suhtlemisprobleemidest.

Nahk: sügelused, akne ja laigud on märgiks, et inimene ei tunne end hästi.

Allikas: Kodused Lood