Otsmik: liigne rasvase toidu söömine, ebaregulaarne uni, seedeprobleemid, halb toiduvalik, liigselt töödeldud toidu söömine

Otsmikule tekivad vistrikud siis, kui oled söönud liiga palju rasvast ja su seedesüsteem ei tule sellega toime. Otsaesise vinnidest puhastamiseks peaksid ohtralt tarbima antioksüdantiderikast rohelist teed ning jooma rohkem vett.

Nina: halb toiduvalik, kehv vereringe, puhitus, kõhukinnisus

Vinnid ninajuurel annavad märku maksaprobleemidest. Tavaliselt põhjustavad selles piirkonnas punnide tekkimist alkohol ja piimatooted. Ka laktoositalumatuse esimesed nähud võivad just seal endast märku anda.

Kui sul on ninaotsas punnidega probleeme või see punetab kahtlaselt, on see tõenäoliselt märk liiga kõrgest vererõhust. Asenda halvad rasvad puuviljade ja pähklitega, tarbi ohtralt Oomega-3 rasvhappeid.

Põsed: liigne piimatoodete söömine, kopsuprobleemid, stress, allergiad

Tavaliselt on põskedele tekkivate punnidega hädas suitsetajad. Lahendus on lihtne — pikad jalutuskäigud värskes õhus päästavad sellest murest.

Suu ja lõuapiirkond: hormonaalne tasakaalutus, neeruprobleemid

Paljud naised on märganud, et sellesse piirkonda tekivad vistrikud vahetult enne menstruatsiooni. Samuti näitavad lõuavistrikud kohe ära, kui oled stressis ja sul hormoonid möllavad. Otseselt lahendust sellele murele pole, aga trenn, vee joomine ja tervislik toit parandavad su välimust igal juhul.

Lõuale tekivad vistrikud pärast ohjeldamatut söömist. Lõua alla tekkinud punnid annavad märku, et su keha võitleb mingite bakteritega. Peaksid endale puhkust lubama ja muidugi ohtralt vett jooma, et pisikud kehast välja uhtuda.

John Tsagarise soovitused menüü parandamiseks ja vistrike kaotamiseks:

Söö: palju kõrvitsat, kurki, arbuusi, sellerit, porgandeid, kapsast, peedilehti, võililli, aaloed, lehtsalatit, kartuleid, kirsse ,papaiat, pirne, vaarikaid, pruuni riisi, läätsesid ja herneid.

Väldi: liigset suhkrut, piimatooteid, šokolaadi, kofeiini, karastusjooke, seemneid, pähkleid, koorikloomi ja rasvaseid ületöödeldud toite.

Allikas: Daily Mail