Insuldirisk

Tugev norskamine kahjustab artereid ja kahjustatud arterid tõstavad suurel määral nii insuldi kui südamerabanduse riski. See võib töötada mõlemat pidi: tugev norskamine kahjustab artereid või kahjustatud arterid tekitavad norskamist.  Nõiaring.

Rasvumus

Selline norskamine ja uneapnoe, mis sul öösiti normaalselt magada ei lase, aitab kõvasti kaalutõusule kaasa. Nimelt paneb see kaks põhihormooni, mis su isusid kontrollivad — leptiini ja greliini — ebanormaalselt tööle, nii et su toitumine on häiritud ja see võib viia rasvumiseni.

Vähk

Inimestel, kellel on uneapnoe — seisund, mis põhjustab tugevat ja sporaadilist norskamist —, on lausa viis korda suurem risk vähki haigestuda. Hingamisraskused tekitavad muutusi su arterites ja teistes veresoontes, mis omakorda võivad kiirendada kasvajate arenemist. Kahjustatud veresooned pakuvad vähirakkudele ka võimalust paremini mööda organismi levida.

Vererõhuprobleemid

70% inimestest, kellel on kõrgvererõhutõbi, kannatavad ka uneapnea käes, sest tugev norskamine on üks peamisi uneapnoe tunnuseid ja norskamine on üks oluline kõrgvererõhutõve sümptom.

Seksiprobleemid

Vanemad mehed, kes kõvasti norskavad, kannatavad väga tõenäoliselt seksuaalse rahuldamatuse käes. Uurimuses, kus võrreldi norskajaid mittenorskajatega, selgus, et norskajad olid 2-3 korda tõenäoliemalt oma seksuaaleluga rahulolematud. Pole ka ime: kõva norskamine häirib mõlema partneri und, nii et kumbki ei jaksa seksida. Järjekordne nõiaring.

Allikas: Prevention